Laatste nieuws

Kick-off KNGF en besturen studieverenigingen
19 oktober 2023
Kick-off KNGF en besturen studieverenigingen

Op 12 oktober jl. hebben we op het KNGF-hoofdkantoor in Amersfoort een inspirerende en gezellige kick-off dag gehad met de nieuwe besturen van verschillende studieverenigingen. De bestuurders van Hanze Hogeschool, HAN, Hogeschool Leiden en Saxion Hogeschool waren aanwezig.

Lees verder
KNGF neemt deel aan Coalitie Leefstijl in de Zorg
13 oktober 2023
KNGF neemt deel aan Coalitie Leefstijl in de Zorg

Meer dan de helft van de volwassen Nederlanders, dat zijn zo'n 9 miljoen mensen, heeft één of meerdere veelal chronische ziekten. Leefstijlaanpassingen hebben een enorme potentie voor de gezondheid en kwaliteit van leven van deze grote groep Nederlanders. De Coalitie Leefstijl in de Zorg wil door implementatie van leefstijl in de zorg gezondheidswinst behalen voor deze grote groep mensen.

Lees verder
'Ook de doorstroom naar het reguliere sportaanbod moet goed verankerd zijn'
13 oktober 2023
'Ook de doorstroom naar het reguliere sportaanbod moet goed verankerd zijn'

Maurits Vuister, fysiotherapeut en praktijkeigenaar. Vanuit KNGF FON MN (Fonds op Naam Midden-Nederland) is Maurits als opdrachtgever betrokken bij het KNGF Kartrekkersprogramma ‘Valpreventie in jouw regio’.

Lees verder
'Valpreventie vraagt om maatwerk. Elke situatie, wijk of regio is anders'
12 oktober 2023
'Valpreventie vraagt om maatwerk. Elke situatie, wijk of regio is anders'

Diedeke van Wijk, geriatriefysiotherapeut, specialist valpreventie en docent In Balans heeft de afgelopen maanden vanuit het programma ‘Valpreventie in jouw regio’ een aantal fysiotherapeuten-kartrekkers begeleid om samen te komen tot een valpreventie-aanbod.

Lees verder
10 oktober 2023
Wtza jaarverantwoording uitgesteld – maar niet voor iedereen

Minister Helder heeft haar toezegging voor een ‘pauzeknop’ voor de jaarverantwoording bevestigd in een Kamerbrief. Fysiotherapiepraktijken hoeven geen verantwoording af te leggen over 2022 en 2023. Dit uitstel geldt echter niet voor iedereen.

Lees verder
Iemand moet als eerste zeggen:
04 oktober 2023
Iemand moet als eerste zeggen: "Ik ga het doen!"

Daphne van Middelkoop, geriatriefysiotherapeut bij Fysio Fitplan Vianen, projectleider O&I-groep valpreventie gemeente Vijfheerenlanden en deelnemer aan het KNGF-kartrekkersprogramma ‘Valpreventie in jouw regio’.

Lees verder
28 september 2023
KNGF-reactie op tarieven 2024

De eerste overeenkomsten zijn binnen. Het KNGF-bestuur zal haar visie op de contracten en de tarieven 2024 met de zorgverzekeraars delen.

Lees verder
26 september 2023
KNGF, WVF en FDV vragen aandacht voor arbeidsmarktproblemen fysiotherapie

Morgen (27 september) debatteert de Tweede Kamer met minister Helder (VWS) over het arbeidsmarktbeleid in de zorg. Het KNGF, de Werkgeversvereniging Fysiotherapie (WVF) en Fysiovakbond FDV hebben in een gezamenlijke brief aan de Kamer aandacht gevraagd voor arbeidsmarktproblemen in de fysiotherapie.

Lees verder
20 september 2023
Bijeenkomsten: in gesprek over het Kwaliteitskader

KNGF, SKF, VvOCM, Patiëntenfederatie Nederland en Zorgverzekeraars Nederland zijn het eens over de inhoud van het Kwaliteitskader. Op de ALV van 23 november kunnen de leden zich uitspreken over het Kwaliteitskader.

Lees verder
14 september 2023
Betrokken partijen zijn het eens over inhoud Kwaliteitskader

Fysiotherapie en oefentherapie willen volwaardig deel uitmaken van het zorgstelsel. Om dit voor elkaar te krijgen, is een duidelijke positie van de fysio- en oefentherapeut en een betere toegang tot deze zorg nodig. Het hebben van een Kwaliteitskader is de eerste stap in dit proces.

Lees verder