Je eigen fysiotherapie praktijk

Er zijn in Nederland meer dan 9.000 vrijgevestigde fysiotherapeuten. Ongeveer 2 op de 3 van deze praktijkhouders hebben een eenmanspraktijk. Wat zijn nu de specifieke zaken die je op je carrièrepad als vrijgevestigde fysiotherapeut tegen kan komen? En waar kan het KNGF je bij ondersteunen?

Contractering 2022

Elk jaar analyseren we het inkoopbeleid en de contracten die je van zorgverzekeraars krijgt en helpen je zo een keuze te maken. Dit is het dossier 2022.

Vrijgevestigd

Verzekeren

Een eigen praktijk kan risico’s met zich meebrengen die je wilt afdekken. Denk hierbij aan: 

  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering:  Interpolis geeft KNGF-leden een korting van 10% en Movir een korting van 5% op het reguliere tarief.
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: KNGF leden ontvangen 33% korting op het reguliere tarief bij VvAA. 
  • Rechtsbijstandverzekering: KNGF leden ontvangen 10% korting op het tarief bij VvAA. 

Word lid en ontvang een aantrekkelijk ledenvoordeel op deze en andere noodzakelijke verzekeringen, zoals een opstalverzekering, een bedrijfsschadeverzekering of een goederen- en inventarisverzekering. 

 

test

Vrijgevestigd

Wetgeving in de zorg

Voor fysiotherapeuten is het belangrijk dat ze zicht hebben op het zorgveld waarin ze werken. Dat is niet makkelijk, want de hoeveelheid spelers, wetten en geldstromen maken het complex. Speciaal voor leden maakt het KNGF dit inzichtelijk.

test

Vrijgevestigd

Vakinhoudelijke ontwikkeling

Als vrijgevestigd fysiotherapeut blijf je je ook vakinhoudelijk ontwikkelen. Door scholing zorg je er voor dat je kennis en kunde up-to-date blijft en je in het KRF NL-register blijft ingeschreven.  Zoek geaccrediteerde vakinhoudelijke KNGF scholing in het scholingsoverzicht. 

Of zoek op het KNGF Kennisplatform naar actuele richtlijnen, factsheets en artikelen die je meteen kan toepassen in de praktijk.  

test

Vrijgevestigd

Stoppen

Ga je met pensioen of gooi je het roer om en wil je stoppen als vrijgevestigd therapeut? Dan is het overdragen of beëindigen van een praktijk een belangrijke stap die de nodige voorbereiding vergt. 

Wil je nadat je gestopt bent als vrijgevestigd fysiotherapeut betrokken blijven bij je vak(genoten)? Dan is het Belangstellend lidmaatschap misschien wel iets voor jou.

 

 

test