Je eigen fysiotherapie praktijk

Er zijn in Nederland meer dan 9.000 vrijgevestigde fysiotherapeuten. Ongeveer 2 op de 3 van deze praktijkhouders hebben een eenmanspraktijk. Wat zijn nu de specifieke zaken die je op je carrièrepad als vrijgevestigde fysiotherapeut tegen kan komen? En waar kan het KNGF je bij ondersteunen?

Contractering 2025

Elk jaar analyseren we het inkoopbeleid en de contracten die je van zorgverzekeraars krijgt en we helpen je zo een keuze te maken. Dit is het dossier 2025.

Checklist Etalage-informatie voor de patiënt

Verbeter je website met deze checklist

Goede informatievoorziening voor de patiënt, dat willen we toch allemaal? Maak gebruik van de Checklist Etalage-informatie voor de patiënt op jouw website. Die helpt je om de informatie op jouw website af te stemmen op de informatiebehoefte van de patiënt.

Hoe werkt het?

  • Leg de checklist naast je website en ontdek eenvoudig welke informatie je al op je website hebt staan, en welke nog aangevuld kan worden.
  • Wil je meer weten over hoe je bepaalde informatie aanbiedt? Lees dan de toelichting op de verschillende items.

Heb je alle onderdelen op jouw website staan? Dan help je patiënten met het maken van een passende keuze en is jouw praktijk ook meteen een interessante en aantrekkelijke optie!

test

Je praktijk en gemeente

De gemeente is voor steeds meer praktijken een belangrijke samenwerkingspartner. Samen met praktijkhouders, adviseurs van de gemeente en bewoners maakten we daarom deze toolkit voor KNGF-leden. Voor praktijkhouders die een eerste of volgende stap willen zetten in het gemeentelijk domein. We bundelen tips, principes en verhalen. Steeds op drie niveaus: vanuit de praktijk, naar de wijk, tot in het gemeentehuis.

test

(Ont)regelprojecten zorgaanbieders

Subsidieregeling

Verminder regeldruk met hulp van subsidie ‘(Ont)regelprojecten zorgaanbieders’

Wil je minder regeldruk in je eigen organisatie realiseren? Daar kun je nu subsidie voor aanvragen bij het ministerie van VWS. Deze subsidie is interessant voor samenwerkingsverbanden, praktijken die willen samenwerken met andere praktijken of praktijken met minimaal 10 fysiotherapeuten. De subsidieregeling is er voor activiteiten die administratieve processen – die voortkomen uit inkoop- en/of verantwoordingeisen – schrappen, vereenvoudigen of herinrichten. Kortom, de administratie kost jullie minder tijd, doordat verantwoording efficiënter verloopt.

test

Vrijgevestigd

Verzekeren

Een eigen praktijk kan risico’s met zich meebrengen die je wilt afdekken. Denk hierbij aan: 

  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering:  Interpolis geeft KNGF-leden een korting van 10% en Movir een korting van 5% op het reguliere tarief.
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: KNGF leden ontvangen 33% korting op het reguliere tarief bij VvAA. 
  • Rechtsbijstandverzekering: KNGF leden ontvangen 10% korting op het tarief bij VvAA. 

Word lid en ontvang een aantrekkelijk ledenvoordeel op deze en andere noodzakelijke verzekeringen, zoals een opstalverzekering, een bedrijfsschadeverzekering of een goederen- en inventarisverzekering. 

 

test

Vrijgevestigd

Vakinhoudelijke ontwikkeling

Als vrijgevestigd fysiotherapeut blijf je je ook vakinhoudelijk ontwikkelen. Door scholing zorg je er voor dat je kennis en kunde up-to-date blijft en je in het KRF NL-register blijft ingeschreven.  Zoek geaccrediteerde vakinhoudelijke scholing in het scholingsoverzicht. 

Of zoek op het KNGF Kennisplatform naar actuele richtlijnen, factsheets en artikelen die je meteen kan toepassen in de praktijk.  

test

Vrijgevestigd

Stoppen

Ga je met pensioen of gooi je het roer om en wil je stoppen als vrijgevestigd therapeut? Dan is het overdragen of beëindigen van een praktijk een belangrijke stap die de nodige voorbereiding vergt. 

Wil je nadat je gestopt bent als vrijgevestigd fysiotherapeut betrokken blijven bij je vak(genoten)? Dan is het Belangstellend lidmaatschap misschien wel iets voor jou.

 

 

test