kngf---selectie---lr--028--mcklin-fotografie.jpg
20 juli 2020

IOF

In een Intercollegiaal Overleg Fysiotherapie (IOF) bespreken fysiotherapeuten een aspect van de beroepsuitoefening.

Intercollegiaal Overleg Fysiotherapie (IOF)

Tijdens een IOF gaan fysiotherapeuten met elkaar in gesprek over hun vak. Ze bespreken een aspect van hun beroep. Dat kan een vakinhoudelijk thema zoals een beweegprogramma of richtlijn zijn, een actuele maatschappelijke ontwikkeling of hoe je als fysiotherapeut met veranderende wetgeving omgaat.

IOF

Je kunt deelnemen aan een IOF of aan een IOF jaarprogramma. Het KNGF maakt IOF-jaarprogramma’s die je helpen om een keuze te maken voor het onderwerp waarover je met een groep in gesprek gaat. Voor zo'n jaarprogramma werk je samen met collega-fysiotherapeuten tijdens een paar bijeenkomsten per jaar aan een thema. Een IOF-groep kun je zelf samenstellen. 

De groep
Eem IOF-groep bestaat uit 5 tot 15 deelnemers, dat zijn allemaal fysiotherapeuten. Voorwaarde voor een groep is dat minstens één fysiotherapeut lid is van het KNGF. Je kunt een groep zelf samenstellen. Elk IOF heeft een IOF-coach. De IOF-coach is namens het IOF contactpersoon voor het KNGF en en heeft de rol van procesbegeleider.

Aanmelden voor een IOF
Via Mijn KNGF kun je je aanmelden voor deelname aan een IOF (ga hiervoor naar Lidmaatschap en IOF).
Wil je zelf een IOF-overleg starten? Neem dan contact op met de IOF-administratie via mail iof@kngf.nl of bel 033-4672929.

De kosten voor deelname zijn voor KNGF Compleet leden € 20,-. Overige deelnemers betalen € 150,-.

Het programma
Een IOF-programma bestaat uit vijf bijeenkomsten van elk twee uur. De voorbereidingstijd is een half uur per bijeenkomst. 

Accreditatie
Het bijwonen van minimaal vier bijeenkomsten levert na positieve afronding van de zelfreflectietoets 12 punten op (per IOF en per jaar).

Weet je aan welk programma je wilt meedoen?

Heb je een jaarprogramma gekozen? De IOF-coach kan het gekozen jaarprogramma doorgeven via de IOF-coachpagina op Mijn KNGF. In januari krijgt de IOF-coach het jaarprogramma toegestuurd.

IOF op een rijtje:

  • 4 bijeenkomsten
  • 12 studiepunten
  • voordeel bij het KNGF-lidmaatschap
  • stel zelf je groep samen
  • maar vooral: praat met elkaar over je vak