Je vak en kwaliteit van de beroepsgroep
Je bent afgestudeerd en begint te werken als fysiotherapeut, dan lijkt het soms wel of de toestanden pas écht beginnen. Bijscholen, je (her)registratie in KRF NL, wel of geen intervisie doen en nog veel meer. Moeilijk? Valt best mee. Je leest er alles over op deze pagina. Hoe je bijblijft in je vak, hoe het puntensysteem in elkaar zit of hoe je je kunt specialiseren.
Subthema's
Beroepscode en beroepsprofiel
Iedere fysiotherapeut wil goede zorg leveren, daarbij krijg je bewust of onbewust te maken met dilemma's. Het KNGF maakt en beheert het beroepsprofiel voor de fysiotherapeuten. Daarnaast zijn er de beroepsprofielen van de Beroepsinhoudelijke verenigingen.
Lees verderKwaliteit
Steeds werken we aan en voor de kwaliteit van de fysiotherapie. Met natuurlijk het kwaliteitsregister KRF NL en bijvoorbeeld de Richtlijnen, Intervisie, de Landelijke Database Fysiotherapie.
Lees verderOnderzoek
Informatie over het Wetenschappelijk College Fysiotherapie, subsidies voor onderzoek en de onderzoeksprogramma's van het KNGF.
Lees verderSpecialisatie
Over specialiseren, differentiëren. Daarnaast: informatie per beroepsinhoudelijke vereniging (BI) en de aandacht die het KNGF heeft voor de intramurale zorg.
Lees verderInformatie standaarden en technologie
Over informatie-uitwisseling, zorgtaal en digitale communicatie.
Lees verderBegrijpelijk communiceren
Een op de vier inwoners van Nederland heeft beperkte gezondheidsvaardigheden. Het kan niet anders dan dat jij hier in je praktijk ook mee te maken hebt. Herken jij het bij patiënten? En weet je hoe je daarmee omgaat? Voor het slagen van de behandeling is het belangrijk dat jij en je patiënt elkaar begrijpen.
Lees verderFysioPraxis
FysioPraxis is het vakblad voor de fysiotherapeut, voor leden van het KNGF. Leden ontvangen de FysioPraxis als blad, op de website verzamelen we artikelen en oudere edities.
Lees verder