De juiste instelling voor een fysiotherapeut

Een op de vijf fysiotherapeuten in Nederland werkt in loondienst in een intramurale setting zoals verpleeg-, verzorgings- of ziekenhuis. Het KNGF is aangesloten bij de Federatie van Beroepsorganisaties in de Zorg (FBZ) voor alle werknemers die intramuraal werkzaam zijn (inclusief gezondheidscentra). 

Wat zijn nu de specifieke zaken die je op je carrièrepad als fysiotherapeut in loondienst intramuraal tegen kan komen? En waar kan het KNGF je bij ondersteunen?

Loondienst intramuraal

Aanmelden bij KRF NL

Registreer je zo snel mogelijk in het KRF NL register. Zo zorg jij ervoor dat de kwaliteit waar jij voor staat als fysiotherapeut geborgd is.

TIP: Meld je als lid aan bij het KNGF en ontvang €142,- korting op je KRF NL-registratie!

test

Loondienst intramuraal

Starterskorting bij KNGF

Fysiotherapeuten die binnen twee jaar na het behalen van hun diploma fysiotherapie kiezen voor een Loondienst Meedoen of Compleet lidmaatschap krijgen gedurende de eerste twee jaar 50% korting op hun contributie.

Dat betekent dat je vanaf €12,- per maand al lid bent van het KNGF. Wacht dus niet te lang en meld je aan voor een Starters lidmaatschap!

test

Loondienst intramuraal

Vakinhoudelijke ontwikkeling

Als fysiotherapeut blijf je je ontwikkelen. Door scholing zorg je er voor dat je kennis en kunde up-to-date blijven en je in het KRF NL-register blijft ingeschreven. Zoek geaccrediteerde vakinhoudelijke KNGF scholing in het scholingsoverzicht. 

Of zoek op het KNGF Kennisplatform naar actuele richtlijnen, factsheets en artikelen die je meteen kan toepassen in de praktijk.

test

Loondienst intramuraal

Programma Intramuraal

Binnen het KNGF is er speciale aandacht voor de fysiotherapeuten die werkzaam zijn in een intramurale setting. Hiervoor is een eigen programma opgestart met als doel het optimaal profileren en positioneren van de ‘intramuraal werkzame fysiotherapeut’ binnen de keten en netwerken.

test

Loondienst intramuraal

Wetgeving in de zorg

Voor fysiotherapeuten is het belangrijk dat ze zicht hebben op het zorgveld waarin ze werken. Dat is niet makkelijk, want de hoeveelheid spelers, wetten en geldstromen maken het complex. Speciaal voor leden maakt het KNGF dit inzichtelijk.

test

Loondienst intramuraal

Stoppen

Stoppen met werken in loondienst betekent meestal een van de volgende twee belangrijke mijlpalen in je (beroeps)leven:

  1. Je gaat met welverdiend pensioen.
  2. Je maakt een volgende stap in je carrière.

Ga je met pensioen maar wil je toch betrokken blijven bij je vak(genoten)? Dan is het Belangstellend lidmaatschap misschien wel iets voor jou.

test
Stoppen is (opnieuw) starten

Wil je stoppen als fysiotherapeut in loondienst intramuraal, dan zijn er verschillende mogelijkheden om je carrière voort te zetten. Maar hoe start je aan die volgende stap ?