kngf---selectie---lr--080--mcklin-fotografie.jpg
08 februari 2022

Werken in het buitenland

Om in het buitenland te mogen werken, studeren of promoveren is een diploma-erkenning nodig.

Het National Diploma Supplement en National Transcript is gemaakt om het proces van diploma-erkenning van de fysiotherapeut te ondersteunen. Iedere fysiotherapeut die gebruik wil maken van deze documentatie dient het zelf toe te voegen bij de aanvraag voor erkenning van het diploma in het buitenland. Het National Diploma Supplement en National Transcript is een document van de gezamenlijke opleidingen fysiotherapie in Nederland dat afgestudeerden kunnen gebruiken voor diploma-erkenning in het buitenland. Het document geldt voor fysiotherapeuten afgestudeerd na 1-1-2017. 

Het KNGF en SROF bieden dit National Diploma Supplement en National Transcript aan aan de beroepsorganisaties en/of erkenninginstanties van de landen waar de Nederlandse fysiotherapeuten bij voorkeur willen gaan werken.

Organisaties zoals FYGO kunnen je ondersteunen bij het zetten van concrete stappen richting het buitenland. Zij helpen je via hun eigen netwerk met emigratievraagstukken zoals je diploma-erkenning en andere documenten. Ze bieden onder meer hulp bij je contractonderhandelingen voor bijvoorbeeld een passend salaris. En ze hebben in Zwitserland een eigen kantoor zodat ze je er ook lokaal kunnen helpen.