18 april 2024

Bestuur KNGF

Het KNGF bestuur bestaat uit een voorzitter en vier fysiotherapeuten.

Elk bestuurslid heeft een eigen aandachtsgebied. We zijn momenteel op zoek naar twee nieuwe bestuursleden. Bekijk ons bericht hierover.

Bekijk het profiel van:

Het hoofddoel van het bestuur is het uitbouwen van de positie van de beroepsgroep en het vak bij alle relevante partijen en organisaties.

Het bestuur van het KNGF:

  • bepaalt met de leden de strategie van de vereniging
  • bereidt de Algemene Leden Vergadering voor
  • vertegenwoordigt de leden in de landelijke politiek en bij relevante partijen zoals zorgverzekeraars en patiĆ«ntenorganisaties
  • houdt toezicht op de bedrijfsvoering van de vereniging

Leden van het bestuur: 

Lodi Hennink (voorzitter) 


Lodi Hennink is sinds 2007 intensief betrokken bij ontwikkelingen in de zorg en met name in de eerstelijn. Onder andere is hij tien jaar algemeen directeur geweest van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en toezichthouder in de GGZ, de ouderenzorg, de huisartsenzorg en bij een regioorganisatie in de eerstelijn. Qua persoonlijkheid is hij een verenigingsmens en belangenbehartiger in hart en nieren. Op basis van eigen ervaring weet hij hoe de hazen lopen in de bestuurskamers van verzekeraars, toezichthouders, VWS en andere organisaties in de zorg. Zijn oriƫntatie is zowel gericht op de buitenwereld waar de lobby plaatsvindt, als op de leden van de vereniging waarvan de belangen centraal staan. Hij hecht veel waarde aan permanent contact met de achterban om gezamenlijk helder te krijgen van wat moet gebeuren. Sleutelwoorden die zijn benadering typeren zijn: verbindend, participerend, probleemoplossend, soepel en resultaatgericht. Humor en optimisme ziet hij als onontbeerlijk.

 

Marloes Meurs (penningmeester)

Marloes heeft brede ervaring in de (kinder)fysiotherapie, ook als praktijkeigenaar. Zij heeft ook ruime bestuurlijke ervaring door uiteenlopende neven- en bestuursfuncties binnen en naast de fysiotherapie. Zo was zij actief als RGF bestuurder/voorzitter van het Noorden en als bestuurslid/voorzitter van de NVFK. Mede door haar opleidingen Bestuurskunde en MBA- Health beheert zij in het bestuur de portefeuille van penningmeester.

 

Linda van Heusden-Scholtalbers

Linda behartigt de belangen van intramuraal werkende fysiotherapeuten. Linda van Heusden-Scholtalbers is fysiotherapeut in het Radboudumc in Nijmegen. Naast haar werkzaamheden als ziekenhuisfysiotherapeut is zij opgeleid als gedragswetenschapper en is zij binnen het Radboudumc werkzaam geweest als kwaliteitsmedewerker, leidt ze vanuit de fysiotherapie verschillende projecten rondom perioperatieve en preoperatieve fysiotherapeutische zorg, participeert zij in wetenschappelijk onderzoek en richtlijnen en verzorgt zij onderwijs en scholing aan zowel fysiotherapeuten als verpleegkundigen.

Daarnaast was zij vanaf 2017 bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuisfysiotherapie (NVZF) waarvan zijn vanaf november 2021 ook voorzitter was.  Ze heeft een breed netwerk binnen de fysiotherapie en de intramurale en multidisciplinaire zorg. Met haar kennis, netwerk en passie voor het positioneren en profileren van de fysiotherapie wil zij een bruggenbouwer zijn. Linda vertegenwoordigt in het bestuur onder andere de intramurale fysiotherapie en maakt zich hard voor passende zorg en samenwerking tussen fysiotherapeuten (door alle lijnen heen) en met andere zorgverleners.

Als je contact wilt opnemen met het bestuur, kun je hen bereiken via:

T:   033-467 29 17
E:   [email protected]