wetenschapsdag-2021-web.jpeg
03 oktober 2022

Wetenschapsdag WCF KNGF

Jaarlijks organiseren we deze dag met het doel het bijeen brengen van wetenschappers op het terrein van fysiotherapie.

De Wetenschapsdag is voor iedereen die betrokken is bij onderzoek in het vakgebied van de fysiotherapie. Onderzoekers krijgen op de Wetenschapsdag de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over relevante ontwikkelingen.   

Elk jaar heeft deze dag een eigen thema. Daarnaast zijn er diverse interessante parallelsessies over (verbinding tussen) onderzoek, onderwijs en praktijk. Naast het inhoudelijke programma is er vanzelfsprekend voldoende ruimte om te netwerken en met elkaar bij te praten.  

WCF Proefschriftprijs 

Bovendien wordt er jaarlijks door pas (of bijna) gepromoveerde onderzoekers gestreden om de WCF Proefschriftprijs. De genomineerden geven een pitch over hun proefschrift op de wetenschapsdag. De combinatie van relevantie, originaliteit, methodologie en impact van het proefschrift bepalen samen met de kwaliteit van de pitch wie de winnaar wordt van de prijs.   

Dr. Niek Koenders wint proefschriftprijs op Wetenschapsdag Fysiotherapie 2022

Op de Wetenschapsdag Fysiotherapie won dr. Niek Koenders de proefschriftprijs voor zijn onderzoek 'Ban Bedcentricity: Stimulating patients’ physical activity during hospital stay by cultural change’. De commissie zei hierover: "Het is een innovatief en hoogkwalitatief proefschrift met uitkomsten die direct toepasbaar zijn in de fysiotherapeutische werkzaamheden in het ziekenhuis." Koenders kreeg hiervoor de prijs en een cheque van € 2.500,- uitgereikt. Ruim 100 wetenschappers bezochten gisteren de 16e Wetenschapsdag Fysiotherapie. Het was een inspirerende dag. Als afsluiting droegen de bezoekers bij aan het bepalen van de thema's voor de Kennisagenda Fysiotherapie waarover je binnenkort meer hoort.