wvk_wetenschap.jpg
15 februari 2024

Wetenschappelijk College Fysiotherapie

Het Wetenschappelijk College Fysiotherapie (WCF) stimuleert sinds 2005 wetenschappelijk onderzoek in de fysiotherapie.

Wat doet het WCF?

Het WCF stimuleert onderzoek door het verstrekken van subsidies voor onderzoeksprojecten en individuele onderzoekers in het vakgebied van de fysiotherapie. Daarnaast heeft het WCF de Kennisagenda Fysiotherapie ontwikkeld, wordt jaarlijks de Wetenschapsdag georganiseerd en wordt eveneens jaarlijks de Proefschriftprijs uitgereikt aan het beste proefschrift dat in dat jaar is goedgekeurd door de leescommissie. Verder heeft het WCF een adviserende functie in het wetenschapsbeleid van het KNGF, onder andere met betrekking tot richtlijnontwikkeling.

Het WCF bestaat uit een voorzitter en zes leden. In het WCF zijn professoren, lectoren, de beroepsinhoudelijke verenigingen (BI’s) en Early Career Researchers (startende onderzoekers) vertegenwoordigd. Een WCF lid kan maximaal twee termijnen van vier jaar als WCF-lid actief zijn.

Save the date: Wetenschapsdag 12 juni 2024

Op woensdag 12 juni wordt de Wetenschapsdag georganiseerd bij Buitenplaats Kameryck in Kamerik. Het thema is ‘Onderzoek naar de eerste lijn’. Zet daarom 12 juni alvast in jouw agenda. Meer informatie over het programma en registratie volgt binnenkort. Zien we je dan?

De leden van het WCF

Het Wetenschappelijk College Fysiotherapie bestaat uit de volgende leden:

   Prof. dr. Lex Bouter (voorzitter)
Prof. dr. Ton Lenssen
   Dr. Hans Hobbelen
Dr. Nathan Hutting
    Dr. Caroline Speksnijder
Prof. dr. Cindy Veenhof
Femke Groen, MSc