patient-fysio-dashboard.jpg
01 maart 2022

Ontdek het LDF dashboard

Informatie over het LDF dashboard. Hoe log ik in of hoe bekijk ik het demo dashboard?

Het LDF dashboard

De LDF bevat ruim 6 miljoen unieke behandelepisodes. Verzamel je eigen data door elke maand data te leveren aan de LDF en bekijk de informatie in je LDF dashboard. Ken je het nog niet? Ontdek jouw dashboard!

De waarde van het dashboard
Eind 2019 onderzochten we bij leden wat zij belangrijk vinden als het gaat om onderzoek naar de kwaliteit en het verbeteren van de positie van fysiotherapie. Uit het onderzoek blijkt dat we de waarde van data inzien, data helpt om inzicht te krijgen. Tegelijkertijd vonden de deelnemers aan het onderzoek dat de regie voor onderzoek en het aantonen van onze waarde ligt bij de fysiotherapie en fysiotherapeuten zelf.

De data in de LDF helpt ons bij dat onderzoek. Het zijn gegevens die we zelf beheren en aanleveren, de data zegt iets over ons vak en onze manier van behandelen. Maar: gebruikers van het dashboard geven ook aan dat zij het dashboard vooral gebruiken om de eigen resultaten te bekijken, op praktijkniveau. De data verzamelen we gezamenlijk in de LDF. Voor inzichten en analyses, op landelijk niveau, praktijk- en therapeutniveau, is er het LDF-dashboard.

Gebruik het starterspakket

Heb je hulp nodig bij het inloggen of aanleveren? Lees of print dan de stappenplannen uit het starterspakket! 

Log in op het LDF dashboard

Elke nacht wordt het dashboard bijgewerkt. Zo heb je altijd een actueel overzicht van je aangeleverde data. Bekijk je patiĆ«ntenpopulatie, analyseer je behandelresultaten en vergelijk jouw gegevens met de landelijkde cijfers. Wat valt jou op? Praat er eens over met je collega's. Inloggen is makkelijk: dit is de link naar het LDF-dashboard. 

Bekijk de demo LDF dashboard

Voor praktijken en fysiotherapeuten die het dashboard nog niet zo goed kennen is er de demoversie, waarmee je een goede eerste indruk krijgt. Ga naar de demoversie van het LDF-dashboard en log in met onderstaande gegevens:  

Demo praktijkhouder gebruikersnaam: Demopraktijkhouder, wachtwoord: KNGFfysio

Demo therapeut: gebruikersnaam: Demotherapeut, wachtwoord: KNGFfysio

Bekijk het LDF verwerkingsverslag

Het verwerkingsverslag is vanaf nu terug te vinden bij de aanlevergeschiedenis in het LDF dashboard. Met slechts een paar klikken zie je wat de aandachtsgebieden zijn in jouw datalevering. Zo kun je aan de status zien of het bestand volledig geaccepteerd is, afgekeurde velden bevat of niet geaccepteerd is. Na het klikken op de aanlevering kun je de verdere gegevens bekijken.

Als praktijkhouder heb je toegang tot een overzicht van de gehele aanlevering van jouw praktijk. Voor iedere therapeut is er ook een persoonlijk overzicht beschikbaar om mee aan de slag te gaan.

Heb je een vraag over de werking of een melding in het verwerkingsverslag? Bekijk dan de tutorial of het stappenplan.