kngf---selectie---lr--005--mcklin-fotografie---kopie.jpg
07 april 2022

Contractering 2023: Zorg en Zekerheid

Op deze pagina houden we je op de hoogte van het inkoopbeleid en de contracten van Z&Z.

Fase 1: inkoopbeleid 

Dit is het inkoopbeleid van Z&Z.

Analyses van het inkoopbeleid 

Elk jaar na 1 april analyseert het KNGF het inkoopbeleid per verzekeraar voor haar Compleet Vrijgevestigd leden. De analyse van het inkoopbeleid 2023 Zorg en Zekerheid vind je rechtsboven op deze pagina bij Documenten. Deze analyses worden in de eerste weken van april geplaatst. Het definitieve inkoopbeleid moet de verzekeraar uiterlijk 1 juli publiceren. 

Hieronder kunnen Compleet leden het webinar bekijken waarin de analyse van het inkoopbeleid met leden en zorgverzekeraars is besproken.

Deze informatie is alleen voor leden van het KNGF beschikbaar.

Fase 2: contractanalyse

Tussen augustus en oktober krijg je het contract van de verzekeraar. In die periode analyseren we het contract. Hiernaast bij Documenten kunnen Compleet leden de KNGF-analyse van de overeenkomst van Z&Z bekijken.

Toelichting bij KNGF-Analyse overeenkomst 2023 Z&Z

De overeenkomst is gebaseerd op nieuw inkoopbeleid 2023 waarin de focus is gericht op de samenwerken in de regio. Deze samenwerking hoeft zich niet te beperken tot de kernwerkgebieden. Ook daarbuiten kan het aangesloten zijn bij een (mono- of multi-) disciplinair samenwerkingsverband leiden tot een hoger tarief.

Z&Z verhoogt de tarieven 2023 van de 3 verschillende tariefgroepen met 3,4% ten opzichte van 2022. Deze tarieven laten zien dat Z&Z totaal geen begrip heeft voor de benarde positie waarin de fysiotherapie verkeert als gevolg van stijgende prijzen en torenhoge inflatie. De overeenkomst van Z&Z moet uiterlijk 1 november 2022 getekend zijn. 

Fase 3: contracteeravond

Op woensdag 5 oktober vond de contracteeravond van Z&Z plaats. Je kunt het webinar hieronder terugkijken wanneer je Compleet lid bent. De PowerPoint-presentatie 2023 Z&Z kun je rechtsboven bij Documenten terugkijken wanneer je Compleet lid bent.

Heb je een vraag? 

Neem dan contact op met het team zorgverzekeraars.

Deze informatie is alleen voor leden van het KNGF beschikbaar.