kngf---selectie---lr--042--mcklin-fotografie.jpg
23 juli 2020

AVG programma

Het KNGF heeft voor haar leden het handige online 15-stappenplan.

Een praktische online tool met daarin alle benodigde templates, contracten, verklaringen en verwerkersovereenkomsten die je bij het invullen van het stappenplan nodig hebt.

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht in Nederland en alle overige Europese lidstaten. De AVG vervangt de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp). Iedere organisatie is zelf verantwoordelijk voor het tijdig voldoen aan de AVG.

Stappenplan en online tool

Het KNGF heeft voor haar leden het handige 15-stappenplan en het online programma van de Stichting AVG geselecteerd. Zij bieden een praktische online tool met daarin alle benodigde templates, contracten, verklaringen en verwerkersovereenkomsten die je bij het invullen van het stappenplan nodig hebt. 

Na het doorlopen van het programma krijg je een verklaring waarmee je kunt laten zien dat je de belangrijkste noodzakelijke maatregelen hebt genomen. Implementatie van de AVG is geen eenmalige gebeurtenis. Het beheer moet ook goed worden belegd binnen je organisatie. Ook hiermee helpt deze tool je.

Bekijk hoe het stappenplan werkt:

 

 

Het AVG programma voor KNGF Compleet leden

Ben je KNGF Compleet lid, dan kan je het AVG programma aanschaffen voor € 72,50 per jaar (incl. btw). Het betreft een licentie overeenkomst met een looptijd van telkens één jaar. 

Aanmelden in 3 stappen

  1. Aanmelden voor AVG-programma kan via deze link
  2. Bent u nieuw bij AVG? Vul dan  de kortingscode in: KNGFAVG70
  3. Druk op verzenden en vul het formulier in.

Voor vragen kan je contact opnemen met stichting AVG telnr. 0183-207803.
 

Heb je vragen over de AVG?

De AVG Helpdesk voor Zorg & Welzijn biedt praktische, inhoudelijke informatie over de AVG en aanverwante wet- en regelgeving zoals de WGBO en de NEN 7510. De AVG Helpdesk voor Zorg & Welzijn is een initiatief van het ministerie van VWS en diverse branche - en beroepsorganisatie binen de zorg- en  welzijnsector.

Let op: de AVG Helpdesk voor Zorg & Welzijn beantwoord geen vragen over het stappenplan van stichting AVG. Voor vragen over het AVG stappenplan kan je terecht bij stichting AVG en voor algemene vragen over de AVG kan je contact opnemen met KNGF.