studievereniging.png
15 augustus 2023

Studieverenigingen

Het KNGF werkt samen met een aantal studieverenigingen die een hbo-opleiding Fysiotherapie in het programma hebben.

Samen versterken we de positie van fysiotherapie op de hogescholen en we helpen studenten zich voor te bereiden op het beroep van fysiotherapeut. Wil je weten welke studievereniging op jouw hogeschool actief is?

FSV Praktisch

FSV Praktisch is dé vakinhoudelijke studievereniging van de opleiding fysiotherapie op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Onze studievereniging bestaat enkel uit enthousiaste studenten fysiotherapie. Daarbij hebben wij het streven om de opleiding te verrijken met betrekking tot de kwaliteit, verdieping en de vorming van community onder de studenten in Nijmegen. We vormen een innovatief platform dat de verbinding vormt tussen de student, de docent, de opleiding en het werkveld. Daarnaast bieden wij studenten de kans om zich op persoonlijk en professioneel vlak te ontwikkelen.

Studeer jij fysiotherapie in Nijmegen en wil jij meer uit je studie halen? Wil jij je netwerk vergroten? Of wil jij jezelf ontwikkelen op het gebied van samenwerken en organiseren? En houd jij daarnaast vooral van gezelligheid? Dan is FSV Praktisch iets voor jou! Stuur bij interesse een mail naar [email protected]. Je kan natuurlijk ook altijd een kijkje nemen op onze websiteFacebook of Instagram.

F.S.V. Fysiek

F.S.V. Fysiek is de studievereniging voor de opleiding Fysiotherapie aan de Hanzehogeschool Groningen.

De vereniging organiseert maandelijks verschillende activiteiten zoals lezingen, sociale activiteiten en borrels. Met haar ruim 1500 leden en 66 actieve leden biedt F.S.V. Fysiek een netwerk aan studenten uit verschillende jaren. Het is belangrijk dat iedereen binnen Fysiek zich thuis voelt en de leden zelf kunnen bepalen in welke mate ze betrokken zijn bij de vereniging. 

De naam Fysiek is gekozen uit verschillende inzendingen. Fysiek staat voor alles wat met je lichaam te maken heeft. Het logo van Fysiek staat symbool voor vele zaken waarnaar F.S.V. Fysiek streeft, naar een eenheid tussen school en studenten, naar een verbetering van de opleiding op allerlei manieren, naar ons als onderhandelaar in het geheel en bovenal voor fysiotherapie in zijn geheel; bescherming (preventie) en genezing.

Leerzaamheid en gezelligheid zijn twee woorden die gekoppeld worden en die elkaar kunnen verrijken. Tot slot streeft de vereniging ernaar inspirerend te zijn voor de leden. Door middel van het aanbieden van commissie- en bestuursfuncties, kunnen bijvoorbeeld de competenties organiseren en ondernemen individueel worden ontplooid. 

Kijk op onze website, op Facebook, op Instagram, of LinkedIn.

S.V. Tabula Rasa 

Tabula Rasa is dé studentenvereniging voor studenten Fysiotherapie & Podotherapie aan het Saxion te Enschede. De vereniging is opgericht op 1 oktober 1969 door onder andere Bert Simens (Oud-Docent opleiding fysiotherapie). Tabula Rasa betekent ‘onbeschreven blad’. Het studentenleven is een nieuwe periode in je leven, die je begint  als onbeschreven blad.  Tabula Rasa geeft jou als student de kans om dit nieuwe leven een extra dimensie te geven. 

Als studievereniging organiseert Tabula Rasa een groot aantal aan studie gerelateerde activiteiten hierbij kan je denken aan: Lezingen, workshops, cursussen, het bezoeken van een snijzaal en nog vele andere leerzame activiteiten die jouw kennis buiten het curriculum verbreden. Naast deze studie gerelateerde bezigheden zorgt Tabula Rasa ook voor een stuk gezelligheid binnen je studietijd. Zo zijn wij als studievereniging ontzettend trots op onze eigen kroeg midden in hartje Enschede! Hier vind elke dinsdag avond de vaste borrel van de vereniging plaats.

Naast dat je als lid van Tabula Rasa erg vrijblijvend kan genieten van alle activiteiten is het ook mogelijk om aan te sluiten bij een van de vele commissies. Zo kun je activiteiten organiseren in de activiteiten commissie, promotie maken voor de vereniging binnen de PR-commissie, onze eigen kroeg runnen bij het sociëteitsbestuur of vind je je plek bij een van de andere commissies.

Dus studeer jij fysiotherapie of podotherapie aan het Saxion hogeschool te Enschede, en zoek jij naar dat stukje extra om uit je studie/studenten tijd te halen. Word dan lid bij Tabula Rasa!