10 februari 2021

Aanvullende BI-verenigingen voor Masters

Na je Masteropleiding sluit je je natuurlijk aan bij de beroepsinhoudelijke vereniging (BI) van jouw specialisme.

Kies uit onderstaande lijst de beroepsinhoudelijke vereniging die bij jouw Masteropleiding past:

Manuele Therapie (NVMT): 

De manueel therapeut is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van (complexe) klachten aan de wervelkolom en de gewrichten aan armen en benen. De NVMT zet zich voortdurend in om de positie van de manuele therapie te stimuleren door inzet van de laatste wetenschappelijke inzichten. 

Kinderfysiotherapie (NVFK)

Jij brengt kinderen in beweging. Het NVFK wil graag jou ook in beweging brengen door je aan te laten sluiten bij het netwerk van de kinderfysiotherapeut. De club die opkomt voor de belangen en het beroep van kinderfysiotherapeuten. 

Geriatriefysiotherapie (NVFG)

Jij hebt hart voor het welzijn en de gezondheid van ouderen. De NVFG stelt zich ten doel om de kwaliteit van de geriatriefysiotherapie te bevorderen en op te komen voor jouw belangen.

Psychosomatische fysiotherapie (NFP)

Jij hebt verstand van hoofd en lijf en brengt ze weer met elkaar in balans. De NFP draagt ook zorg voor jouw balans. Zij komen op voor jouw belangen, organiseren een tweedaags vakinhoudelijk congres en zetten zich in voor meer wetenschappelijk onderzoek. 

Sportfysiotherapie (NVFS)

Als je alles wilt weten over sporten ben je bij de NVFS aan het juiste adres. Ze komen op voor je belangen, bevorderen de kwaliteit van de sportfysiotherapeut en hebben Regiocoaches om je met raad en daad bij te staan. 

Bekkenfysiotherapie (NVFB)

Je weet alles van het bekkengebied, de lage rug en de buik en hoe dat samenhangt. Dan sluit je je natuurlijk aan bij de NVFB, die opkomt voor jouw belangen, wetenschappelijk onderzoek stimuleert en de kwaliteit van jouw vakinhoudelijk handelen bevordert. 

Oncologiefysiotherapie (NVFL)

Jij hebt verstand van de gevolgen van kanker en wat het met een patiĆ«nt doet. De NVFL zet zich in om jou te voorzien van de laatste wetenschappelijke kennis en organiseert regioavonden bij jou in de buurt. 

Orofaciale fysiotherapie (NVOF)

Het hoofd/hals gebied is jouw domein en daar weet je alles van. Dan word je zeker lid van de NVOF.  Ze ondersteunen je door de laatste ontwikkelingen op jouw vakgebied met je te delen.