18 januari 2024

Gezamenlijk op weg naar de toekomst

We willen als beroepsgroep zelf de regie houden over hoe we fysiotherapeutische zorg zo efficiënt mogelijk aanbieden, met behoud van kwaliteit en toegankelijkheid.

Vorig jaar gaven de KNGF-leden het bestuur de opdracht om te zorgen voor een samengaan van SKF en KNGF, resulterend in één Kwaliteitshuis. In lijn daarmee hebben we een Kwaliteitskader opgesteld. Hiermee willen wij onze strategische positie als fysiotherapie versterken. En duidelijk communiceren naar de buitenwereld wat wij als fysiotherapeuten te bieden hebben.

De eigen regie kan alleen behouden worden als we als beroepsgroep samenwerken en eensgezind handelen. Een breed gedragen toekomstvisie door alle leden en deelnemers is essentieel. Daarom gaan we met jullie in gesprek. In de komende maanden bespreken we waar we naartoe bewegen en wat dit betekent voor ons als fysiotherapeuten in de komende jaren. Deze gesprekken bieden ruimte voor vragen en zorgen van leden. En ruimte om te bespreken hoe leden betrokken kunnen worden. Ook organiseren we een landelijke bijeenkomst waarin de discussie gevoerd kan worden over de visie. De afronding van deze gesprekken en discussie gebeurt tijdens een extra ALV op 27 maart.

Uiteindelijk moet iedereen zich uit kunnen spreken over de toekomst, zodat we samen met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen treden.
Lees meer over de Toekomstvisie fysiotherapie