kick-off-besturen-studieverenigingen-1-12-10-2023.jpg
19 oktober 2023

Kick-off KNGF en besturen studieverenigingen

Op 12 oktober jl. hebben we op het KNGF-hoofdkantoor in Amersfoort een inspirerende en gezellige kick-off dag gehad met de nieuwe besturen van verschillende studieverenigingen. De bestuurders van Hanze Hogeschool, HAN, Hogeschool Leiden en Saxion Hogeschool waren aanwezig.

De dag startte met een feestelijk moment, namelijk het ondertekenen van de overeenkomst voor studiejaar 2023/2024. Het doel is verbinding zoeken en creëren met (toekomstige) studentleden, het delen van kennis en ervaring en het vergroten van de naamsbekendheid. Dit doen we o.a. door het gezamenlijk organiseren van vakinhoudelijke scholingen. Uiteraard werd hierop geproost met een glaasje (alcoholvrije) bubbels.

Activiteiten KNGF

Gedurende deze dag hebben collega’s van onze verschillende afdelingen verteld over het werk van KNGF. Bijvoorbeeld over het lobbyen in Den Haag; hoe doen we dit, wat komt er vervolgens uit en waarover verwachten studenten dat het KNGF lobbyt? Hier hadden de studieverenigingen ook vragen over waardoor het een interactieve sessie was.

Daarnaast hebben we het gehad over welke stappen er nodig zijn bij het schrijven en implementeren van richtlijnen voordat de studenten de definitieve versie te zien krijgen.

De regioadviseur lichtte tot slot toe wat wij doen in het kader van regionale samenwerking en hoe we ook de verbinding met studenten in de regio proberen te zoeken.

Brainstormsessie & reacties

De dag werd afgesloten met een brainstormsessie. Zo kwamen er thema’s aan bod die gaan over communicatie richting studenten en de wensen en behoeften van studenten bij het organiseren van een congres.

We kijken terug op een leerzame en succesvolle dag. Om een paar aanwezigen te quoten: “Ik weet nu beter wat het KNGF doet voor fysiotherapeuten en studenten,” “Erg inspirerend om ook andere bestuurders van studieverenigingen te spreken en ideeën uit te wisselen” en “Leuk om eens op het hoofdkantoor van het KNGF te zijn en te zien hoe de collega’s hier werken.”

We wensen de besturen een goed jaar toe!