KNGF-richtlijnen

KNGF-richtlijnen voorzien de fysiotherapeut van aanbevelingen gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. De aanbevelingen zijn gebaseerd op wetenschappelijke evidentie, met hierbij afwegingen van de voor- en nadelen van de verschillende zorgopties, aangevuld met expertise en ervaringen van zorgprofessionals en zorggebruikers.

test

Actuele publicaties

22 april 2022

Nieuwe content! KNGF-standpunt Fysiotherapie bij patiënten met pijn

Behandel jij patiënten met (chronische) pijnklachten? Lees dan het KNGF-standpunt Fysiotherapie bij patiënten met pijn! Dit standpunt maakt de werkwijze van fysiotherapeuten bij pijnproblematiek transparant en beschrijft wat de fysiotherapeut kan en doet in de behandeling, diagnostiek en preventie van pijnklachten.

Lees verder

31 maart 2022

Wetenschappelijke projecten uitgelicht!

Het KNGF is actief betrokken bij tal van wetenschappelijke projecten op het gebied van de fysiotherapie, met als doel de positie van de fysiotherapie versterken in de wetenschap en de maatschappij. In maart 2022 zijn er interessante ontwikkelingen te melden over projecten rondom eHealth, knie artrose en duurzaam beweeggedrag.

Lees verder

22 maart 2022

Nieuwe content! KNGF-richtlijn Oncologie

Behandel jij patiënten die bijwerkingen en symptomen ervaren van de behandeling van kanker en bij wie die bijwerkingen de behandeling bemoeilijken? Lees dan de KNGF-richtlijn Oncologie! Deze richtlijn biedt praktische handvatten die het behandeltraject bevorderen.

Lees verder
Laad alle berichten