Richtlijnen

Richtlijnen zijn documenten met aanbevelingen gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. Het Kennisplatform biedt toegang tot KNGF-richtlijnen en externe richtlijnen. KNGF-richtlijnen richten zich hoofdzakelijk op de fysiotherapeutische zorg en zijn geïnitieerd door het KNGF. Externe richtlijnen zijn multidisciplinaire richtlijnen die geïnitieerd zijn door een andere beroepsvereniging of organisatie. Zowel KNGF-richtlijnen als externe richtlijnen bieden aanbevelingen en praktische handvatten voor de fysiotherapeut. 

test

Actuele publicaties

19 mei 2022

Nieuwe content! E-learning Oncologie

Behandel jij patiënten die bijwerkingen en symptomen ervaren van de behandeling van kanker en bij wie die bijwerkingen de behandeling bemoeilijken? Volg dan de e-learning Oncologie! Deze e-learning biedt praktische handvatten die het behandeltraject bevorderen.

Lees verder

22 april 2022

Nieuwe content! KNGF-standpunt Fysiotherapie bij patiënten met pijn

Behandel jij patiënten met (chronische) pijnklachten? Lees dan het KNGF-standpunt Fysiotherapie bij patiënten met pijn! Dit standpunt maakt de werkwijze van fysiotherapeuten bij pijnproblematiek transparant en beschrijft wat de fysiotherapeut kan en doet in de behandeling, diagnostiek en preventie van pijnklachten.

Lees verder

31 maart 2022

Wetenschappelijke projecten uitgelicht!

Het KNGF is actief betrokken bij tal van wetenschappelijke projecten op het gebied van de fysiotherapie, met als doel de positie van de fysiotherapie versterken in de wetenschap en de maatschappij. In maart 2022 zijn er interessante ontwikkelingen te melden over projecten rondom eHealth, knie artrose en duurzaam beweeggedrag.

Lees verder
Laad alle berichten