Richtlijnen

Het Kennisplatform biedt toegang tot KNGF-richtlijnen en externe richtlijnen. Zowel KNGF-richtlijnen als externe richtlijnen geven aanbevelingen en praktische handvatten voor de fysiotherapeutische zorg. Verder worden de KNGF-richtlijnen ook aangeboden in het Engels om ze internationaal toegankelijker te maken.

Wetenschap

Het KNGF onderneemt veel activiteiten om de evidentie van de fysiotherapie te verbeteren. Zo participeren we in veel wetenschappelijke projecten, ontwikkelen we een kennisagenda en faciliteren het onderzoeksnetwerk.

KNGF-producten

Het KNGF ontwikkeld, naast richtlijnen, een verscheidenheid aan vakinhoudelijke producten. Enkele voorbeelden zijn: KNGF-standpunten en e-learnings. Deze producten geven de fysiotherapeut onder andere handvatten voor het leveren van doelgerichte en goede zorg.

Actuele publicaties

31 januari 2023

Lopen is meer dan bewegen - stagnatie van herstel na knietrauma

Loopgedrag dat wordt gedigitaliseerd met draagbare accelerometers en geanalyseerd middels moderne procesmaten kan onderliggende processen van het lopen zichtbaar maken. Deze processen kunnen de fysiotherapeut ondersteunen bij het maken van keuzes tijdens een behandeltraject. Aan de hand van een specifieke casus van een knietrauma worden op basis van geavanceerde analyses de keuzes in de klinische praktijk besproken.

Lees verder

31 januari 2023

Fysieke activiteit en fitheid bij kinderen met Cystic Fibrosis - Fysiotherapie verbetert fitheid van kinderen met taaislijmziekte

Uit ons onderzoek blijkt dat 55 procent van de kinderen met Cystic Fibrosis (CF) een lage fysieke fitheid heeft en dat fysiotherapie een belangrijk bijdrage kan leveren in het verbeteren van deze fitheid.

Lees verder

31 januari 2023

Beweegprogramma geen significant effect op globale cognitie bij TIA-patiƫnten

Beweegprogramma heeft geen significant effect op de globale cognitie van patiƫnten met een Transient Ischaemic Attack (TIA).

Lees verder
Laad alle berichten