Richtlijnen

Het Kennisplatform biedt toegang tot KNGF-richtlijnen en externe richtlijnen. Zowel KNGF-richtlijnen als externe richtlijnen geven aanbevelingen en praktische handvatten voor de fysiotherapeutische zorg. Verder worden de KNGF-richtlijnen ook aangeboden in het Engels om ze internationaal toegankelijker te maken.

KNGF-producten

Het KNGF ontwikkeld, naast richtlijnen, een verscheidenheid aan vakinhoudelijke producten. Enkele voorbeelden zijn: KNGF-standpunten en e-learnings. Deze producten geven de fysiotherapeut onder andere handvatten voor het leveren van doelgerichte en goede zorg.

Actuele publicaties

11 oktober 2022

Psychologische factoren - Revalidatie van peesblessures in de onderste extremiteit

In de afgelopen decennia is het algemene perspectief op gezondheid en sportblessurerevalidatie verschoven van een eendimensionaal biomedisch perspectief naar een multidimensionaal biopsychosociaal perspectief. Bij patiënten met blessures aan de voorste kruisband is al redelijk veel onderzoek gedaan naar de psychologische reacties tijdens het revalidatietraject. In dit promotieonderzoek onderzocht ik de rol van psychologische factoren tijdens revalidatie van achilles tendinopathie, patella tendinopathie en achillespeesruptuur.

Lees verder

11 oktober 2022

Participatie en loopvaardigheid na een beroerte - Het effect van geavanceerde loopbandtraining met gebruik van virtual reality.

Na een beroerte ervaren veel mensen moeilijkheden met lopen. Deze moeilijkheden leiden vaak tot problemen in het dagelijks leven. Geavanceerde loopbandtraining met Virtual Reality (VR) biedt mogelijkheden om het lopen te trainen op een uitdagend niveau in een veilige omgeving. Deze studie onderzocht het effect van loopbandtraining met VR op loopvaardigheid en beperkingen in het dagelijks leven van mensen met een beroerte.

Lees verder

31 juli 2022

Loopherstel na een beroerte - Meten en trainen van loopvaardigheid

Mensen na een beroerte kampen vaak met loopbeperkingen waardoor ze belemmeringen ervaren in het dagelijks leven en maatschappelijk functioneren. Looptraining in de vroege fase na de beroerte is belangrijk voor het herstel van de loopvaardigheid, maar ondanks (gedeeltelijk) herstel blijft het looppatroon vaak afwijkend. Er ligt daarom een uitdaging in het optimaliseren van het looppatroon na een beroerte.

Lees verder
Laad alle berichten