Actuele publicaties

21 oktober 2021

Boven het hoofd werken en armpijn in een cohort van 14.327 Duitse werknemers

Is er een verband tussen bovenhands werken en nek-schouderpijn? En hoe zit dat voor pijn in de arm? Wetenschappers analyseerden gegevens uit de BIBB/BAuA Employment Survey, een omvangrijke cohortstudie die richting geeft aan het Duitse overheidsbeleid. In dit referaat lees je hun bevindingen.

Lees verder

21 oktober 2021

Turbulentie op de verpleegafdeling: veel tilmomenten en (te) weinig hulp

Leidt vaker tillen tot meer klachten? En hoe zit dat met tilhulpmiddelen en het helpen van collega's? In deze prospectieve studie keken Scandinavische wetenschappers naar de relatie tussen tilmomenten, hulp en onderbrekingen aan de ene kant en verzuim en nek- en rugklachten anderzijds. Ze onderscheidden vier typen verpleegafdelingen. Wil je weten op welke afdelingstypen het risico op nek- en rugpijn groter is? Lees dan het referaat!

Lees verder

21 oktober 2021

Word je productiever als je digitaal aan je mentale gezondheid werkt?

Zijn mobilisaties en manipulaties net zo effectief als oefentherapie bij mensen met aanhoudende lage rugpijn? En hoe zit dat met andere behandelvormen zoals medicijnen en myofasciale technieken? In dit systematische literatuuronderzoek gebruikte een internationale onderzoeksgroep individuele uitkomsten van 4.223 lage rugpijnpatiƫnten om het effect van manuele therapie te vergelijken met andere behandelvormen.

Lees verder
Laad alle berichten