Artrose heup-knie

Fysiotherapie is voor patiënten met heup- en/of knieartrose van belang om het dagelijks fysiek functioneren te verbeteren. Daarnaast kan fysiotherapie er ook voor zorgen dat minder mensen een gewrichtsvervangende operatie hoeven ondergaan. Op deze themapagina staat alle informatie rondom het onderwerp heup- en/of knieartrose gebundeld.

KNGF richtlijn

De KNGF richtlijn Artrose heup-knie (2018) is een leidraad voor de algemeen fysiotherapeut en oefentherapeut bij de behandeling van mensen met artrose van de heup en/of knie, inclusief de pre- en postoperatieve fase rondom een gewrichtsvervangende operatie.

test
KNGF producten

Het KNGF ontwikkelt met haar leden en partners producten om de zorg voor mensen met artrose te verbeteren en om de KNGF richtlijn Artrose heup-knie beter toe te kunnen passen in de praktijk.

Wetenschap en Artrose heup-knie

Hier vindt je een overzicht van de wetenschappelijke projecten waar het KNGF bij betrokken is. Door wetenschappelijke kennis na afloop te vertalen naar richtlijnen en andere producten, kan de fysiotherapeut state-of-art en hoogwaardige zorg blijven bieden aan patiënten.

Hoe ontwikkelt het KNGF richtlijnen?

In vijf korte video's vertellen KNGF-medewerkers je meer over het belang van richtlijnen, hoe en met wie ze worden ontwikkeld en hoe we je ondersteunen bij het toepassen in de praktijk.

KNGF maakt zelf richtlijnen voor de fysiotherapie. Het ontwikkelen doen we samen met fysiotherapeuten, andere betrokken beroepsgroepen en patiëntvertegenwoordigers en onderzoekers. Ook is het KNGF betrokken bij de ontwikkeling van wel 200 richtlijnen van andere beroepsgroepen waarbij de fysiotherapeut ook een rol speelt in de behandeling.

test