Lage rugpijn

Fysiotherapie is voor patiënten met lage rugpijn van belang om de algehele conditie en het dagelijks functioneren te verbeteren. Daarnaast kan fysiotherapie bijdragen aan een betere kwaliteit van leven door kennis over de klacht en zelfmanagement te bevorderen. Op deze themapagina staat alle informatie rondom het onderwerp lage rugpijn gebundeld.

Wil je weten hoe de KNGF richtlijn Lage rugpijn en lumbosacraal radiculair syndroom (2021) ontwikkeld is en wat belangrijke onderdelen zijn? Kijk dan de onderstaande video of lees hier meer over de ontwikkeling van de KNGF richtlijn!

KNGF richtlijn

De KNGF-richtlijn Lage rugpijn en lumbosacraal radiculair syndroom is een leidraad voor de fysiotherapeut bij de behandeling van patiënten met lage rugpijn en/of (pijn)klachten passend bij een lumbosacraal radiculair syndroom.

test
KNGF producten

Het KNGF ontwikkelt met haar leden en partners producten om de zorg voor mensen met lage rugpijn te verbeteren en om de KNGF-richtlijn Lage rugpijn en lumbosacraal radiculair syndroom beter toe te kunnen passen in de praktijk.

Wetenschap en Lage rugpijn

Hier vind je een overzicht van de wetenschappelijke projecten waar het KNGF bij betrokken is. Door wetenschappelijke kennis na afloop te vertalen naar richtlijnen en andere producten, kan de fysiotherapeut state-of-art en hoogwaardige zorg blijven bieden aan patiënten.

Gerelateerd aan lage rugpijn

Hier vind je de externe producten op het gebied van lage rugpijn.