COVID-19 (Corona)

Hier vind je praktische informatie voor het behandelen van patiënten met COVID-19 zoals aanbevelingen voor jou als fysiotherapeut, maar ook beeldmateriaal, patiëntinstructies en oefeningen op papier. Aangezien er in hoog tempo informatie beschikbaar komt over COVID-19 wordt deze themapagina steeds aangepast. Hier word je onder andere via de Fysio E-nieuws op geattendeerd.

KNGF-producten

Het KNGF ontwikkelt met haar leden en partners producten om de zorg voor mensen met COVID-19 te optimaliseren. Denk hierbij aan KNGF-standpunten die dienen als behandelleidraad of aan de e-learning Fysiotherapie na COVID-19-infectie in de eerste lijn, die ingaat op de belangrijkste aanbevelingen voor de fysiotherapeut op onderdelen zoals diagnostiek, behandeling en samenwerking.

Webinars

Webinars geven informatie over de fysiotherapeutische zorg rondom COVID-19 patiënten in verschillende fasen en settings.

Informatiemateriaal voor de fysiotherapeut

Op deze pagina wordt informatiemateriaal ontsloten voor de fysiotherapeut in relatie tot patiënten met het COVID-19. Het informatiemateriaal wordt up-to-date gehouden op basis van nieuwe ontwikkelingen, inzichten of ervaringen.

Patiëntinstructies en informatiemateriaal voor patiënten

Patiëntinstructies, informatiemateriaal en oefeningen voor patiënten, welke beschikbaar zijn gesteld door vele fysiotherapeuten en ziekenhuizen in Nederland. Fysiotherapeuten kunnen dit materiaal ook gebruiken om zorg en ondersteuning op afstand voor patiënten mogelijk te maken.

Digitale hulpmiddelen voor patiënten

Hier vind je digitale hulpmiddelen, zoals patiëntinstructies of oefeningen gericht op de patiënt in het ziekenhuis ter verbetering van de ademhaling of actieve mobilisatie. Deze hulpmiddelen zijn beschikbaar gesteld door vele fysiotherapeuten en ziekenhuizen in Nederland. Daarnaast vind je hier een app met oefeningen, ontwikkeld door Roessingh Research en Development samen met Telerevalidatie.nl en onder andere het KNGF, die te gebruiken is in de eerstelijns fysiotherapie. Fysiotherapeuten kunnen dit materiaal ook gebruiken om zorg en ondersteuning op afstand voor patiënten mogelijk te maken.