Zorg op afstand

De nieuwe KNGF-richtlijn Zorg op afstand is vanaf nu beschikbaar voor alle fysiotherapeuten en oefentherapeuten!

Zorg op afstand is het inzetten van zorgtechnologie als vervanging van de fysieke zorg. Zorg op afstand heeft veel potentie binnen de fysio- en oefentherapeutische zorg, omdat er vanuit de rol van de therapeut steeds meer nadruk ligt op de coachende rol en het bevorderen van zelfmanagement.

KNGF-richtlijn

Om therapeuten te helpen bij het maken van klinische beslissingen over de inzet en invulling van zorg op afstand geeft de KNGF-richtlijn Zorg op Afstand (2023) praktische aanbevelingen en handvatten.

test
KNGF-producten

Het KNGF ontwikkelt met haar leden en partners producten om de fysiotherapeutische zorg te verbeteren en om de KNGF-richtlijn Zorg op afstand te kunnen passen in de praktijk.

Hoe ontwikkelt het KNGF richtlijnen?

In vijf korte video's vertellen KNGF-medewerkers je meer over het belang van richtlijnen, hoe en met wie ze worden ontwikkeld en hoe we je ondersteunen bij het toepassen in de praktijk.

KNGF maakt zelf richtlijnen voor de fysiotherapie. Het ontwikkelen doen we samen met fysiotherapeuten, andere betrokken beroepsgroepen en patiëntvertegenwoordigers en onderzoekers. Ook is het KNGF betrokken bij de ontwikkeling van wel 200 richtlijnen van andere beroepsgroepen waarbij de fysiotherapeut ook een rol speelt in de behandeling.

test