Reumatoïde artritis

Fysiotherapie is voor patiënten met reumatoïde artritis van belang om de spierkracht, conditie en dagelijks functioneren te verbeteren. Daarnaast helpt fysiotherapie om vermoeidheid tegen te gaan en het risico op nevenaandoeningen, zoals osteoporose en hart- en vaatziekten te verminderen. Op deze themapagina staat alle informatie rondom het onderwerp reumatoïde artritis gebundeld.

KNGF-richtlijn

De KNGF-richtlijn Reumatoïde Artritis (2018) is een leidraad voor de fysiotherapeut bij de behandeling van patienten met reumatoïde artritis.

KNGF producten

Het KNGF ontwikkelt met haar leden en partners producten om de zorg voor patiënten met RA te verbeteren en om de KNGF-richtlijn Reumatoïde Artritis beter toe te kunnen passen in de praktijk.

Hoe ontwikkelt het KNGF richtlijnen?

In vijf korte video's vertellen KNGF-medewerkers je meer over het belang van richtlijnen, hoe en met wie ze worden ontwikkeld en hoe we je ondersteunen bij het toepassen in de praktijk.

KNGF maakt zelf richtlijnen voor de fysiotherapie. Het ontwikkelen doen we samen met fysiotherapeuten, andere betrokken beroepsgroepen en patiëntvertegenwoordigers en onderzoekers. Ook is het KNGF betrokken bij de ontwikkeling van wel 200 richtlijnen van andere beroepsgroepen waarbij de fysiotherapeut ook een rol speelt in de behandeling.

test