DO-IT COPD

Do-IT COPD was een van de onderzoekstrajecten binnen het DO-IT (Designing Optimal Interventions for physical Therapy) onderzoeksprogramma. Dit programma is gefinancierd door het KNGF. De doelstelling van dit onderzoeksprogramma was het ontwikkelen van optimale fysiotherapeutische interventies voor patiënten met een chronische aandoening, die passen bij de dagelijkse praktijk. Emmylou Beekman heeft dit onderzoek uitgevoerd. De resultaten van dit onderzoek zijn hier te vinden.

De doelstelling van dit onderzoeksprogramma was het ontwikkelen van optimale fysiotherapeutische interventies voor patiënten met een chronische aandoening, die passen bij de dagelijkse praktijk. Binnen DO-IT zijn vier onderzoeksprojecten uitgevoerd. Een van deze onderzoekstrajecten, uitgevoerd door Emmylou Beekman, heeft geresulteerd in het proefschrift ‘Physical therapy in COPD: effects on exacerbations and influence of comorbidity’.

In onderstaande infographic worden de belangrijkste conclusies uit het proefschrift samengevat.

In de bijlagen vindt u een link naar de downloadbare pdf versie van de infographic en naar de verschillende delen van het proefschrift van Emmylou Beekman.

 

 

Je moet inloggen om deze content te bekijken.