Webinar COVID-19 Herstelzorg

Dit webinar ging over de nazorg en revalidatie van COVID-19 in de eerstelijn. De gevolgen van (long) COVID, de fysieke en psychosociale kant van het herstel bij (long) COVID-patiënten en de multidisciplinaire samenwerking zijn onderwerpen die aan bod kwamen.

Op 25 januari 2022 heeft de webinar ‘COVID-19 herstelzorg’ plaatsgevonden. Onder leiding van Erik Hulzebos (sportfysiotherapeut en inspanningsfysioloog in het UMC Utrecht), vertelden revalidatiearts Chang Ho Wessel, fysiotherapeuten Anne-Loes van der Valk, Thirza Douglas en Bas Wolbert en ervaringsdeskundige Joris van Caulil vanuit hun perspectief over de herstelzorg na COVID-19. De webinar is een samenwerking tussen de VHVL en het KNGF en gaf alvast inzicht in het herziene KNGF-standpunt ‘Fysiotherapie bij COVID-19; aanbevelingen voor fysiotherapeutisch handelen in de eerstelijn’, dat begin 2022 gepubliceerd zal worden.

Programma:
•    COVID-19 herstelzorg, inleiding op het herziene KNGF-Standpunt en samenwerking – Anne Loes van der Valk
•    Psychosociale factoren van herstel – Thirza Douglas
•    Interdisciplinaire begeleiding van patiënten met langdurige klachten na COVID-19 – Chang Ho Wessel
•    Multidisciplinair samenwerken in de eerstelijn rondom COVID-19 – Bas Wolbert
•    Ervaringsdeskundige aan het woord / Rol van het Longfonds – Joris van Caulil
Gespreksleider: Erik Hulzebos / Moderator: Bas Cijs

Let op! Er kunnen geen accreditatiepunten meer verkregen worden voor het terug kijken van deze webinar. Alleen deelnemers die de webinar live hebben meegemaakt kunnen accreditatiepunten ontvangen.