Webinar COVID-19 Herstelzorg

Dit webinar ging over de nazorg en revalidatie van COVID-19 in de eerstelijn. De gevolgen van (long) COVID, de fysieke en psychosociale kant van het herstel bij (long) COVID-patiënten en de multidisciplinaire samenwerking zijn onderwerpen die aan bod kwamen.

Op 25 januari 2022 heeft de webinar ‘COVID-19 herstelzorg’ plaatsgevonden. Onder leiding van Erik Hulzebos (sportfysiotherapeut en inspanningsfysioloog in het UMC Utrecht), vertelden revalidatiearts Chang Ho Wessel, fysiotherapeuten Anne-Loes van der Valk, Thirza Douglas en Bas Wolbert en ervaringsdeskundige Joris van Caulil vanuit hun perspectief over de herstelzorg na COVID-19. De webinar is een samenwerking tussen de VHVL en het KNGF en gaf alvast inzicht in het herziene KNGF-standpunt ‘Fysiotherapie bij COVID-19; aanbevelingen voor fysiotherapeutisch handelen in de eerstelijn’, dat begin 2022 gepubliceerd zal worden.

Programma:
•    COVID-19 herstelzorg, inleiding op het herziene KNGF-Standpunt en samenwerking – Anne Loes van der Valk
•    Psychosociale factoren van herstel – Thirza Douglas
•    Interdisciplinaire begeleiding van patiënten met langdurige klachten na COVID-19 – Chang Ho Wessel
•    Multidisciplinair samenwerken in de eerstelijn rondom COVID-19 – Bas Wolbert
•    Ervaringsdeskundige aan het woord / Rol van het Longfonds – Joris van Caulil
Gespreksleider: Erik Hulzebos / Moderator: Bas Cijs

Let op! Er kunnen geen accreditatiepunten meer verkregen worden voor het terug kijken van deze webinar. Alleen deelnemers die de webinar live hebben meegemaakt kunnen accreditatiepunten ontvangen. 

De webinar COVID-19 Herstelzorg is alleen beschikbaar voor KNGF-leden. Als je ingelogd bent, zul je hieronder de webinar vinden.

U moet inloggen om deze content te bekijken.