portret-willemijn-alternatief.jpg
25 oktober 2023

Vertrouwenspersoon

Wij begrijpen dat ongewenst gedrag op de werkvloer en in de praktijk ingrijpend kan zijn. Daarom hebben we Willemijn Caron aangesteld om jou en je werknemers te ondersteunen in deze uitdagende situaties.

Wat betekent dit voor jou?

  • Ondersteuning bij ongewenst gedrag zoals pesten, discriminatie, intimidatie, racisme, agressie en grensoverschrijdend gedrag.
  • Vertrouwelijke gesprekken om oplossingen te vinden en weer grip te krijgen.

Contactinformatie

Neem direct contact op met Willemijn Caron, onze vertrouwenspersoon:

 

Overige informatie

Als beroepsorganisatie geeft het KNGF invulling aan de verwachte wijziging van artikel 13a van de Arbowet: Bijstand door vertrouwenspersonen.

1. De werknemer die in de arbeidssituatie is geconfronteerd met ongewenste omgangsvormen, waaronder begrepen direct en indirect onderscheid, intimidatie, seksuele intimidatie, agressie, geweld of pesten, kan zich wenden tot een vertrouwenspersoon.

2. De werkgever wijst een of meer werknemers aan als vertrouwenspersoon.

3. Indien de mogelijkheden onvoldoende zijn om de functie van vertrouwenspersoon binnen het bedrijf of de inrichting toereikend te organiseren, wijst de werkgever mede of uitsluitend een of meer externe personen aan als vertrouwenspersoon.

De Tweede Kamer heeft deze wetswijziging aangenomen op 23 mei 2023

Naast deze verwachte wetswijziging heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) ook aan het KNGF de aanbeveling (februari 2023) gedaan om een vertrouwenspersoon aan te stellen voor de aangesloten leden.

Dit doet het KNGF door Willemijn Caron vanaf 2024 als vertrouwenspersoon kosteloos ter beschikking te stellen aan alle medewerkers van fysiotherapiepraktijken waarvan de praktijkeigenaar een lopend KNGF Vrijgevestigd lidmaatschap heeft.

Deze dienstverlening is in 2024 onderdeel van het Vrijgevestigd Compleet lidmaatschap. Je hoeft je hier als praktijkeigenaar niet apart voor aan te melden. Gedurende het jaar wordt deze dienstverlening meermaals geƫvalueerd en indien noodzakelijk door het KNGF aangepast voor 2025. Leden kunnen hier verder geen rechten aan ontlenen.