21 augustus 2020

Veelgestelde vragen over module proces en uitkomstmaten

De module proces- en uitkomstmaten geeft inzicht in de mogelijkheden van het gebruik van data voor fysiotherapeuten.

Veelgestelde vragen

Aan de hand van je eigen vraag verken je hoe je beschikbare informatie, uit bronnen zoals je EPD, het LDF-dashboard of andere databases, kan gebruiken in het beantwoorden van je vraag. Dit doe je door het maken en uitvoeren van een zoekplan. Het zoeken, vastleggen, analyseren en interpreteren van gegevens speelt hierbij een belangrijke rol. Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over de module proces- en uitkomstmaten.

Moet ik al mijn gegevens uit LDF halen?

Nee, dit is niet nodig. Het is niet verplicht om alleen te werken met de informatie uit LDF. Concreet betekent dit dat je alle beschikbare informatie kunt gebruiken om feedback op te vragen van je collega’s, zoals het eigen EPD-systeem, de data van het meetbureau (klantervaring), spiegelinformatie etc. Het combineren van data uit verschillende bronnen draagt bij aan een breder inzicht en geeft meer mogelijkheden tot het signaleren van opvallende zaken.

Wat doe ik als ik twijfel over LDF?

De data in LDF wordt door de praktijk aangeleverd vanuit het EPD systeem. Dit gebeurt op basis van de specificaties. In de specificaties staat beschreven welke informatie op welke wijze en met welk doel wordt aangeleverd aan LDF. Verder staat links bovenaan in elke weergave in het LDF-dashboard een informatie icoontje waarin je een toelichting vindt over de weergave, bijvoorbeeld de toegepaste berekening. 

Het lukt niet om als fysiotherapeut in te loggen in het LDF-dashboard. Hoe kom ik bij mijn gegevens?

Praktijkeigenaren hebben standaard toegang tot het LDF-dashboard. Medewerkers kunnen inloggen in het LDF-dashboard indien de praktijkeigenaar daar toestemming voor heeft gegeven. Je kunt inloggen via het LDF-portaal met je inloggegevens van 'MijnKNGF'. Lukt dit niet? Controleer dan of je wel kunt inloggen op 'MijnKNGF'. Lukt dit ook niet, dan kun je hier een nieuw wachtwoord aanvragen. Let op: De codes verstrekt door Mediquest ten behoeve van de koppeling van je EPD-systeem met de LDF kun je niet gebruiken om in te loggen op de LDF-website. Hier vind je meer informatie.

Wie kan een praktijk aanmelden voor deelname aan LDF?

Elke persoon met een KNGF-relatienummer die bovendien bij het KNGF (in 'Mijn KNGF') geregistreerd staat als praktijkeigenaar of maatschapslid van tenminste één praktijklocatie, kan zijn praktijk aanmelden voor deelname aan de Landelijke Database Fysiotherapie. Mocht je vanwege deze voorwaarden je praktijk niet aan kunnen melden, neem dan contact op met KNGF Ledenvoorlichting via 033-4672929 of [email protected]. Wanneer van toepassing word je aangewezen als contactpersoon LDF zodat je jouw praktijk wél kunt aanmelden. N.B.: Bij de term 'praktijk' gaat het over een praktijk-AGB.

Hoe sluit ik mijn praktijk aan op LDF?

Hier vind je de instructie voor het aansluiten van je praktijk op LDF

Voor meer vragen en antwoorden over LDF kun je kijken op de website