21 augustus 2020

Veelgestelde vragen over module dossiervoering

De module dossiervoering geeft inzicht in de kwaliteit van het methodisch handelen van een fysiotherapeut aan de hand van zijn/haar dossiervoering.

Veelgestelde vragen

De module dossiervoering geeft inzicht in de kwaliteit van het methodisch handelen van een fysiotherapeut aan de hand van zijn/haar dossiervoering. Je kiest zelf het dossier dat door jou en jouw collega’s wordt geëvalueerd. Hiermee krijg je inzicht in de belangrijke onderdelen van dossiervoering die de kwaliteit van de zorg beïnvloeden. Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over de module dossiervoering.

Hoe kies ik een behandeldossier EPD?

Het advies is om een dossier te kiezen dat je lastig vindt, waarbij je tegen dingen aanloopt en die aansluit bij je ontwikkeling als fysiotherapeut.

Hoe kan ik het behandeldossier anonimiseren?

Anonimiseren betekent ervoor zorgen dat de gegevens in het EPD niet meer te herleiden zijn tot een specifieke persoon. In veel gevallen kun je dit gemakkelijk doen via je EPD systeem – vraag hierover advies bij je EPD leverancier. Heb je geen optie om een dossier geanonimiseerd uit het EPD-systeem te exporteren? Dan kun je zelf in Word of PDF de privacygevoelige gegevens weghalen en zorgen dat het EPD niet meer herleidbaar is naar de cliënt.

Wat als ik het behandeldossier niet kan uploaden?

Dit kan verschillende redenen hebben. Soms ligt het aan de internetsnelheid, soms aan de browser, maar het kan ook aan het bestand liggen. Word en PDF zijn de meest gangbare formats. Wij raden je dan aan het EPD op een andere locatie of in een andere browser te uploaden.