Het KNGF-Standpunt Beweegziekenhuizen: focus op bewegen

Tijdens een ziekenhuisopname liggen patiënten gemiddeld meer dan 80% van de tijd in bed, ook als daar geen aanleiding voor is. Ze zijn dan fysiek inactief, dat is niet nodig en leidt tot een afname in onder andere spierkracht, heeft invloed op het dagelijks functioneren en zelfstandigheid: ziekenhuisopname-gerelateerde schade. Het KNGF-standpunt Beweegziekenhuizen helpt fysiotherapeuten om het ziekenhuis waar zij werken te transformeren naar een ‘Beweegziekenhuis’. Een ziekenhuis waar patiënten een zo goed mogelijk beweegniveau hebben bij ontslag.

Samenwerking SKF en KNGF

KNGF en SKF verkennen de mogelijkheden om - in het belang van de beroepsgroep fysiotherapie - te komen tot een samenwerking. Op 5 januari bespraken ze hun ambities voor het eerst met belangrijke spelers uit beide organisaties.

Werkagenda

Naar aanleiding van de bestuurlijke afspraken heeft het KNGF de afgelopen tijd met Paramedisch Platform Nederland (PPN), Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) een gezamenlijke verklaring opgesteld over de ontwikkeling van de tarieven en de werkagenda. Onze voorzitter Guido van Woerkom gaf een reactie op de verklaring.

test
Informatie over corona en COVID-19

Op onze pagina met vragen en antwoorden geven we antwoord op vragen die de afdeling ledenvoorlichting krijgt en delen we informatie die we zelf verzamelen. Daarnaast is er een aparte pagina over de continuïteitsbijdrage en het onderzoek naar paramedische herstelzorg COVID-19. Een onderzoek waarvoor jouw deelname zeer belangrijk is.

Samen een stuk voordeliger

Lid worden én registreren in KRF NL

Als fysiotherapeut breng je mensen in beweging. Je helpt ze vooruit, omhoog, op gang - iedere dag. Als je dat al voor elkaar krijgt in je eentje, moet je je dan eens voorstellen wat je kunt bereiken als wij de krachten bundelen. Doe mee met het KNGF en word lid.

Het Kwaliteitsregister Fysiotherapie NL (KRF NL) is hét landelijke, eigentijdse kwaliteitsregister voor alle fysiotherapeuten in Nederland. 

WIst je dat KNGF leden een flinke korting ontvangen bij inschrijving in KRF NL? Je bespaart tenminste €142,- per jaar! Elk jaar weer. Dus profiteer snel.

test

Heel je vak in je broekzak, met de KNGF Fysio app

Met de KNGF app heb je altijd het laatste nieuws over je vak, het scholingsaanbod en jouw puntenaantal voor het kwaliteitsregister bij de hand. Ben je lid van het KNGF? Dan zie je de richtlijnen van jouw specialisme in een handig overzicht.

Je vindt ‘m in zowel de Apple Store als de Google Play Store.

test

Deel je jouw praktijkdata met de LDF?

Een béétje capsulitis adhaesiva is na twintig codes 008 ontdooid.

Met hoeveel codes ben je weer fit na een quadriceps femoris ruptuur? In de Landelijke Database Fysiotherapie verzamelen we samen, als fysiotherapeuten, data over fysiotherapie. Data die je inzicht geeft.

test