ZK Plusprogramma

Op deze pagina vind je informatie over het ZK Plusprogramma. Het Plusprogramma faciliteert praktijken om in aanmerking te komen voor een Plusovereenkomst met Zilveren Kruis.

Informatiebijeenkomst

Op 10 september 2019 vindt er een informatiebijeenkomst over deelname aan het ZK Plusprogramma plaats voor nieuwe praktijken (kandidaat deelnemers). De bijeenkomst vindt plaats bij het KNGF in Amersfoort. De bijeenkomst start om 18:30 uur en eindigt om 20:30 uur. Schrijf je hier in voor de bijeenkomst.

Wil je meer informatie over de voorwaarden waar je als praktijk aan moet voldoen? Kijk dan in de handleiding kwaliteitseisen 2019-2020 voor meer informatie over het ZK Plusprogramma of in één van de nieuwsbrieven op deze pagina.

Let op: data aanleveren door kandidaat praktijken

Eén van de instroomvoorwaarden van Zilveren Kruis is het maandelijks data aanleveren voor de LDF. Wanneer er geen data wordt aangeleverd, betekent dit dat de deelname aan de kandidaatperiode voor de praktijk wordt beëindigd.

Tip: plan het aanleveren bij de data bij voorkeur in aan het begin van iedere maand. Als je het dan per ongeluk een keer vergeet, heb je genoeg tijd om het nogmaals te proberen als er iets misgaat.

Een ZK Plusovereenkomst: wat is dat eigenlijk?

Voor fysiotherapiepraktijken die zich extra willen inzetten voor kwaliteit en transparantie van de fysiotherapeutische zorg biedt zorgverzekeraar Zilveren Kruis de ZK Plusovereenkomst aan. Om voor zo’n Plusovereenkomst in aanmerking te komen, stelt Zilveren Kruis een aantal voorwaarden. 
Het KNGF biedt praktijken de mogelijkheid om te voldoen aan de kwaliteitscriteria van de Plusovereenkomst van Zilveren Kruis. Dit doen we met het ZK Plusprogramma, waarmee we je  ondersteuning aanbieden in de vorm van monitoring en online rapportages (in Compass en de Landelijke Database Fysiotherapie) waarin je je voortgang als praktijk zelf kunt bijhouden.

Online ZKA-rapportage

Met behulp van de online ZKA-rapportage kun je maandelijks monitoren hoe je deelname aan het ZK Plusprogramma ervoor staat. Elementen die je in deze rapportage terugvindt, zijn onder andere: 

  • Cijfers over de klantervaring (PREM);
  • De maandelijkse data aanlevering aan de LDF (waaronder dossiervoering en klinimetrie);
  • De visitatie;
  • Deelname aan intervisiebijeenkomsten.

Als praktijk ben je zelf verantwoordelijk om (in de rapportage) de voortgang van je deelname aan het ZK Plusprogramma goed te monitoren en tijdig bij te sturen.
Let op: de rapportage wordt maandelijks rond de 15e van de maand automatisch bijgewerkt. 
Heb je hierover vragen? Mail dan gerust naar: plusprogramma@kngf.nl.

Heb je een vraag over je contract met Zilveren Kruis?

Voor informatie over het contracteringsproces van Zilveren Kruis verwijzen wij je naar de website van Zilveren Kruis. Heb je de Plusovereenkomst van Zilveren Kruis nog niet ontvangen of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met de helpdesk van Zilveren Kruis.

Nieuwsbrieven

Als deelnemer aan het ZK Plusprogramma 2019 ontvang je maandelijks een nieuwsbrief. In deze nieuwbrieven vind je informatie over actuele thema’s. Op deze pagina vind je het archief van de nieuwsbrieven. Zo kun je de informatie altijd (na)lezen. 

Trefwoorden: