KNGF Plusprogramma

Het KNGF Plusprogramma ondersteunt praktijken bij de aanmeldprocedure voor een plusovereenkomst met Zilveren Kruis Achmea (ZK). ZK stelt het deelnemen aan een kwaliteitsprogramma van de beroepsgroep als voorwaarde om in aanmerking te komen voor een plusovereenkomst. Het KNGF Plusprogramma is samengesteld uit elementen die ontwikkeld zijn in het kader van het Masterplan Kwaliteit in Beweging (MKIB).

Aanmelden

Er zijn sinds de start van het KNGF Plusprogramma twee aanmeldrondes geweest en er is dit voorjaar nog een aanmeldronde aanstaande. Deze loopt van 1-5-2017 tot en met 5 juni 2017. Deze aanmeldronde is exclusief voor praktijken die in 2017 een transitie plusovereenkomst hebben met Zilveren Kruis. Praktijken die zich in deze ronde aanmelden kunnen als kandidaat deelnemer meedoen aan het Plusprogramma vanaf 1-7-2017 en komen in aanmerking voor een plusovereenkomst bij Zilveren kruis vanaf 1-1-2018.

Voor praktijken die nu een basis overeenkomst hebben is er helaas op dit moment geen instroommoment gepland. Zij kunnen naar alle waarschijnlijkheid pas gaan deelnemen als de aanmelding ter voorbereiding op de aanvraag voor de plusovereenkomsten Zilveren Kruis vanaf 1-1-2019 start. Het is op dit moment niet bekend wanneer dat is. Het KNGF houdt er rekening mee dat dat in het najaar van 2017 zal zijn.

Instapvoorwaarden KNGF Plusprogramma

Het grote animo voor het KNGF Plusprogramma laat het enthousiasme van veel praktijken zien om zich extra in te zetten om hun kwaliteit transparant te maken. Zilveren Kruis heeft daarbij de ambitie om de plusovereenkomst aan een selecte groep praktijken aan te bieden. Om die reden zijn de instapvoorwaarden van het KNGF Plusprogramma (een voorwaarde voor de plusovereenkomst van ZK) in overleg aangescherpt ten opzichte van 2016:

 1. De behandelindex wordt gesteld op maximaal 105 over 2016. 
 2. De netto respons op de vragenlijsten voor de CQ-index in 2016 (over alle patiënten van een praktijk) wordt gesteld op 100.

Bekijk de instapvoorwaarden KNGF Plusprogramma

Bekijk de randvoorwaarden KNGF Plusprogramma

Hierbij een aantal documenten die belangrijk zijn voor deelname aan het KNGF Plusprogramma. 

 1. Wat zijn de basisonderdelen in een beleidsplan
 2. Wat staat er in een calamiteitenplan
 3. Extra uitleg over WKGGZ  Hoofdstuk 2
 4. Wat is management review
 5. Wat is intervisie
 6. Wat is visitatie en welke vorm van visitatie is geschikt voor uw praktijk

Extra informatie: 

Reacties

 • Dhr. J. Konings (8 mei 2017 15:10)

  Het is klaarblijkelijk zo dat wanneer een behandelindex(die niet op betrouwbaarheid geverifieerd kan worden) niet gehaald wordt, doordat je geen enkele drempel voor welke patiënt dan ook opwerpt, men een paria in het fysiotherapeutenland wordt. Als je trucjes gebruikt om je index te verfraaien is dat geen probleem. Het zou tijd worden dat het KNGF voor al zijn leden in de bocht springt en dat kwaliteit uit meer dan uit administratieve en technische parameters blijkt. Kennis, kunde, inzet, ervaring en vooral no nonsens beleid is voor mij veel meer waarachtig. 

 • Mevr. De Boer (26 april 2017 15:41)
  Ik krijg via het mailadres van het plusprogramma geen reactie van de kant van het KNGF op mijn vragen betreffende het plusprogramma van de instroom per 1-4-2017, gesteld in de mail van 13 april 2017. Dit zou ik zeer op prijs stellen. Ik ben in afwachting.
  • KNGF (1 mei 2017 09:52)

   Uw bericht is doorgestuurd naar het Programmaburo.

Leden kunnen reageren

Word lid om hierop te kunnen reageren of log hier eerst in als u al lid bent.