Meldpunt Contractering Fysiotherapie

Op dit Meldpunt Contractering Fysiotherapie kunnen fysiotherapeuten hun positieve en negatieve ervaringen met het afsluiten van contracten met zorgverzekeraars melden.

Meldpunt

Melden van je ervaringen gaat eenvoudig en snel door het invullen van deze vragenlijst. In deze vragenlijst kun je kiezen voor het indienen van een officieel bezwaar bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), als je vindt dat wet- of regelgeving overtreden is. Als je daarvan gebruik maakt, dan wordt je bezwaar automatisch doorgestuurd naar de NZa.

De gegevens die in dit Meldpunt ingevoerd worden, geven een goed beeld van het contracteerproces in het algemeen en per zorgverzekeraar. Met deze gegevens kan het KNGF met cijfers en feiten onderbouwd aantonen waar knelpunten zitten. Zo kunnen zorgverzekeraars hun contracten en beleidsorganen hun beleid bijstellen.

Je antwoorden worden alleen geanonimiseerd gebruikt. Je email-adres wordt alleen gebruikt om eventueel aanvullende informatie te vragen.

Let op: dit Meldpunt is niet bedoeld voor het oplossen van individuele problemen of vragen. Daarvoor kun je contact opnemen met ledenvoorlichting@kngf.nl of met de KNGF-ledenadviseur in je regio.

Geschilleninstantie Zorgcontractering:

Als een zorgverzekeraar geen oplossing biedt voor je bezwaar, dan kun je dat voorleggen aan de Geschilleninstantie Zorgcontractering. Klik hier voor de procedure.

Trefwoorden:

Reacties

  • Dhr. A. Paap (19 december 2018 11:36)

    Cz stelt in mijn ogen de vreemdste eisen van alle zorgverzekeraars. Bij telefonisch contact heeft vrijwel iedereen daar een attitude die zeer onplezierig, zelfs intimiderend op mij overkomt. Ik heb besloten om er dit jaar voor de laatste keer in te trappen en voor contract C van maar liefst รข 26,50 euro te gaan. Hopelijk besluiten alle collegae met mij om geen contracten meer af te sluiten in de toekomst. Tot slot: KNGF, neem eens een standpunt in ipv te bemiddelen.

    • Afdeling Belangenbehartiging (21 december 2018 09:47)

      Het KNGF heeft CZ op basis van de meldingen uit het Meldpunt Zorgverzekeraars aangesproken. Ook de NZa en ACM hebben dat gedaan. Op deze manier zetten we ons in voor een verbetering van de inhoud van de contracten. Begin volgend jaar zal er een artikel verschijnen waarin je meer leest over de resultaten van het Meldpunt.

Leden kunnen reageren

Word lid om hierop te kunnen reageren of log hier eerst in als u al lid bent.