Het Wetenschappelijk College Fysiotherapie

Het Wetenschappelijk College Fysiotherapie (WCF) stimuleert sinds 2005 wetenschappelijk onderzoek in de fysiotherapie gericht op het bevorderen van een wetenschappelijke gefundeerde vakuitoefening.

Subsidieaanvragen

Het WCF beheert een Stimuleringsfonds waaruit de volgende subsidies voor wetenschappers binnen de fysiotherapie verstrekt worden:

  • Onderzoeksubsidies op basis van Onderzoeksagenda Fysiotherapie - Kennis van Waarde 2017-2020.
  • persoonsgebonden subsidies (doorlopend; alleen voor fysiotherapeuten): bijdrage aan verblijf buitenlands onderzoeksinstituut, aan buitenlands congres bij mondelinge presentatie, aan drukkosten van proefschrift of aan cursuskosten.
  • WCF Proefschriftprijs (jaarlijks; alleen voor fysiotherapeuten): jaarlijkse prijs voor beste proefschrift binnen de fysiotherapie.

Meer informatie vindt u hieronder.

Heeft u verder nog vragen, neem dan contact op via WCF@kngf.nl.

Wetenschapsdag Fysiotherapie

Het WCF organiseert jaarlijks de Wetenschapsdag Fysiotherapie. Deze dag is bedoeld om wetenschappers op het terrein van fysiotherapie bij elkaar te brengen en elkaar op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen op het gebied van fysiotherapie(wetenschap). Op deze Wetenschapsdag wordt tevens de jaarlijkse WCF-proefschriftprijs uitgereikt.

Ondersteunde projecten

Het WCF heeft al tientallen onderzoeksprojecten financieel ondersteund. Daarnaast financierde het WCF vier projecten vanuit het DO-IT onderzoeksprogramma, een samenwerkingsverband tussen vier onderzoeksinstituten gericht op het ontwikkelen van optimale fysiotherapeutische interventies voor mensen met een chronische aandoening (kwetsbare ouderen, cystic fibrosis, COPD en artrose).

In de link aan de rechterzijde van deze pagina vindt u alle WCF-gefinancierde onderzoeksprojecten, inclusief aanvullende informatie.

In dit FysioPraxis-artikel (november 2015) zijn de (praktische) uitkomsten van de WCF-subsidies samengevat.

Trefwoorden: