Wetenschapsdag WCF-KNGF

Het WCF organiseert jaarlijks de Wetenschapsdag Fysiotherapie. Deze dag is bedoeld om wetenschappers op het terrein van fysiotherapie bij elkaar te brengen en elkaar op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen op het gebied van fysiotherapie(wetenschap). Op deze Wetenschapsdag wordt tevens de jaarlijkse WCF-proefschriftprijs uitgereikt.

Wetenschapsdag 2019

Wetenschapsdag 2019

'Onderzoeken...doe je samen!’. Dat was het thema van de Wetenschapsdag die gisteren plaatsvond. Aanwezigen voegden de daad bij het woord tijdens interactieve sessies, een lunchwandeling met een grote groep early career researchers, veel netwerkgesprekken én de aankondiging van twee onderzoekscalls. Bij de eerste onderzoekscall financieren ReumaNederland en KNGF samen onderzoek naar fysiotherapie bij ontstekingsreuma. De tweede onderzoekscall is gericht op post-doc onderzoekers. Melanie Kleynen won de WCF-proefschriftprijs 2019 voor haar proefschrift  'Perspectives on theory and application of implicit and explicit motor learning in neurological rehabilitation'. Paul Iske sloot de dag af met hilarische voorbeelden over briljante mislukkingen én met de boodschap om te blijven innoveren en onze mislukkingen te waarderen als nuttige en noodzakelijke leermomenten.  

Winnaar WCF Proefschriftprijs 2019: Melanie Kleynen

Op de Wetenschapsdag Fysiotherapie heeft Melanie Kleynen de WCF proefschriftprijs 2019 gewonnen.

Het beste proefschrift

Haar proefschrift ' 'Perspectives on theory and application of implicit and explicit motor learning in neurological rehabilitation' geeft fysiotherapeuten handvatten in de zoektocht naar de beste manier van motorische leren voor de patiënt die een beroerte heeft gehad. 

Melanie Kleynen:
"Het aanleren en verbeteren van motorische
vaardigheden is een belangrijke taak
van fysiotherapeuten. Toch zijn er nog
relatief weinig handvatten beschikbaar
waarmee wij mensen optimaal kunnen
ondersteunen tijdens het motorische leerproces." 

ees meer over haar onderzoek (uit: FysioPraxis februari 2019)

Jaarlijkse proefschriftprijs

Het Wetenchappelijk College Fysiotherapie (WCF) van het KNGF nodigt bijna of pas gepromoveerde onderzoekers en hun promoteren uit om mee te dingen naar de jaarlijkse WCF Proefschriftprijs.

Deze WCF Proefschriftprijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500 euro en wordt toegekend aan het beste proefschrift dat in de periode 1 januari - 31 december 2018 is verdedigd of door de leescommissie is goedgekeurd. De jury wordt gevormd door alle leden van het WCF. Zij beoordelen de voorgedragen proefschriften op relevantie, originaliteit, methodologie en impact voor het werkveld.

Trefwoorden: