Wetenschapsdag WCF-KNGF

Het WCF organiseert jaarlijks de Wetenschapsdag Fysiotherapie. Deze dag is bedoeld om wetenschappers op het terrein van fysiotherapie bij elkaar te brengen en elkaar op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen op het gebied van fysiotherapie(wetenschap). Op deze Wetenschapsdag wordt tevens de jaarlijkse WCF-proefschriftprijs uitgereikt.

Wetenschapsdag 2020

Dit jaar vindt de wetenschapsdag plaats op woensdag 25 maart 2020 van 9.30 uur tot 16.30 uur in het Gooiland theater te Hilversum. 

De Wetenschapsdag is voor iedereen die betrokken is bij onderzoek in het domein van de fysiotherapie. Onderzoekers krijgen op de Wetenschapsdag de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over relevante ontwikkelingen.  

Het thema van de dag is ‘Het juiste onderzoek op de juiste plek’. Wat is de rol van onderzoek om te komen tot ‘de juiste zorg op de juiste plek’? Tevens zijn er diverse interessante parallelsessies over (verbinding tussen) onderzoek, onderwijs en praktijk. Naast het inhoudelijke programma is er vanzelfsprekend voldoende ruimte om te netwerken en met elkaar bij te praten. 

WCF Proefschriftprijs 
Net als voorgaande edities wordt er door pas (of bijna) gepromoveerde onderzoekers gestreden om de WCF Proefschriftprijs. Er zijn dit jaar 12 promovendi voorgedragen, zij pitchen op deze dag hun proefschrift. De combinatie van relevantie, originaliteit, methodologie en impact van het proefschrift bepalen samen met de kwaliteit van de pitch, bepaalt wie de winnaar wordt van de prijs.  

Aanmelden
Je kan je tot 11 maart aanmelden voor de Wetenschapsdag Fysiotherapie 2020 via deze website. Bij jouw aanmelding kun je een keuze maken voor een van de drie parallelsessies (let op: er kan een maximaal aantal deelnemers gelden).  

Wetenschapsdag 2019

Wetenschapsdag 2019

'Onderzoeken...doe je samen!’. Dat was het thema van de Wetenschapsdag van 2019. Aanwezigen voegden de daad bij het woord tijdens interactieve sessies, een lunchwandeling met een grote groep early career researchers, veel netwerkgesprekken én de aankondiging van twee onderzoekscalls. Bij de eerste onderzoekscall financieren ReumaNederland en KNGF samen onderzoek naar fysiotherapie bij ontstekingsreuma. De tweede onderzoekscall is gericht op post-doc onderzoekers. Melanie Kleynen won de WCF-proefschriftprijs 2019 voor haar proefschrift  'Perspectives on theory and application of implicit and explicit motor learning in neurological rehabilitation'. Paul Iske sloot de dag af met hilarische voorbeelden over briljante mislukkingen én met de boodschap om te blijven innoveren en onze mislukkingen te waarderen als nuttige en noodzakelijke leermomenten. 

Meer over de proefschriftprijs 2019 

Trefwoorden: