Intercollegiaal Overleg Fysiotherapie (IOF)

In een IOF bespreken fysiotherapeuten een aspect van de beroepsuitoefening. Dit kan een vakinhoudelijk thema zoals een beweegprogramma of richtlijn zijn, een actuele maatschappelijke ontwikkeling of hoe u als fysiotherapeut met veranderende wetgeving om kunt gaan. U kunt ook met een eigen thema aan de slag.

IOF-Jaarprogramma

Om u hierbij te helpen bieden wij IOF-jaarprogramma’s aan. In een IOF-jaarprogramma werkt u samen met collega-fysiotherapeuten in een paar bijeenkomsten per jaar aan een thema.

Aanmelden voor een IOF

Via Mijn KNGF kunt u zich aanmelden voor deelname aan een IOF (ga hiervoor naar Lidmaatschap en IOF).
Wilt u zelf een IOF-overleg starten? Dat kan natuurlijk ook. Neem dan contact op met de IOF-administratie via mail iof@kngf.nl of bel 033-4672929.

U weet aan welk programma u mee wilt doen?

Hebt u een jaarprogramma gekozen? De IOF-coach kan het gekozen jaarprogramma doorgeven via de IOF-coachpagina op Mijn KNGF. In januari krijgt de IOF-coach het jaarprogramma toegestuurd.

IOF-coach

Elk IOF heeft een IOF-coach. De IOF-coach is namens het IOF voor ons contactpersoon en is binnen het IOF procesbegeleider.

Punten in het CKR

Staat u ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR)? Dan ontvangt u voor uw IOF-deelname accreditatiepunten in het Kwaliteitsdeel. Voor deelname aan een IOF-jaarprogramma ontvangt u 12 accreditatiepunten* per jaar. Voor deelname aan een IOF zonder jaarprogramma krijgt u 8 accreditatiepunten* per jaar.

*U neemt per kalenderjaar aan minimaal vier IOF-bijeenkomsten deel. De punten ontvangt u na afronding van de zelfreflectietoets.

Trefwoorden: