KRF NL - Punteneis

KRF NL bestaat uit twee delen:

1. Vakinhoudelijk Deel:

Het Vakinhoudelijk deel maakt deel uit van zowel het Basisregister Algemeen Fysiotherapeut als van de Deel- en Aantekeningenregisters. Punten voor het Vakinhoudelijk deel kun je krijgen door het volgen van vakinhoudelijke scholingsactiviteiten die geaccrediteerd zijn door de Accreditatiecommissie KRF NL, het volgen van een relevante master, of wanneer je als docent verbonden bent aan een erkende opleiding tot (Master)fysiotherapeut of erkende Masteropleiding Fysiotherapiewetenschap.

2. Vrij deel:

Het Vrij deel omvat alle activiteiten gericht op continue professionele ontwikkeling. Dit kunnen zowel vakinhoudelijke als beroepsgerelateerde scholingsactiviteiten zijn, die door de Accreditatiecommissie KRF NL zijn geaccrediteerd. Maar ook (niet-)geaccrediteerde scholingsactiviteiten van een andere beroepsgroep of die je hebt gevolgd in het buitenland. Deze scholingsactiviteiten moeten wel binnen het fysiotherapeutisch domein passen en het fysiotherapeutisch handelen betreffen. Daarnaast kun je activiteiten die gericht zijn op professionele ontwikkeling en de specifieke context waarin je werkzaam bent opvoeren in het Vrij deel. De activiteit behoort tot tenminste één van de volgende categorieën: 1) fysiotherapeutische zorg aan de patiënt, innovatie en/of ontwikkeling van het vakgebied fysiotherapie, persoonlijke professionele ontwikkeling, 2) activiteiten specifiek voor een fysiotherapeutische werksetting en/of organisatie. 3) Ook het volgen van intervisie valt onder het Vrij deel van KRF NL.De voorwaarden voor puntentoekenning in het Vrij deel vind je hier.

Opbouw punteneis

Iedereen die vanaf 2020 in KRF NL geregistreerd staat, haalt in alle gevallen in totaal 120 punten, waarvan minimaal 50 punten in het Vakinhoudelijk deel en minimaal 10 punten in het Vrij deel. De overige 60 punten kun je verdelen over zowel het Vakinhoudelijk deel als het Vrij deel.  Aan welk deel je de punten toekent is afhankelijk van de (scholings-)activiteit die je hiervoor volgt.

In het beleidsdocuement en hier lees je meer over de (voorwaarden voor) puntentoekenning in het Vrij deel.

Puntenverdeling register(s)

Bij registratie in een Deelregister hoef je geen vakinhoudelijke punten meer te halen binnen het Basisregister Algemeen Fysiotherapeut. Je haalt alleen minimaal 50 vakinhoudelijke punten binnen je betreffende Deelregister. Sta je in meer dan één Deelregister ingeschreven, dan komen er per Deelregister minimaal 50 punten in het Vakinhoudelijk deel bij. Voor een Aantekeningenregister geldt de minimale eis van 20 vakinhoudelijke punten in het Aantekeningenregister, aangevuld met 30 punten in het Vakinhoudelijk deel van het Basisregister Algemeen Fysiotherapeut. Het Vrij deel blijft voor iedereen gelijk. 

Punteneis KRF NL
Registertype Minimaal aantal vakinhoudelijke punten
Deelregister 50
Aantekeningenregister 20
Basisregister register Algemeen Fysiotherapeut (verplicht) BP VP VB Punteneis
Berekening vakinhoudelijk deel 50 0 0 50  
Vakinhoudelijk deel Basisregister 50
Vakinhoudelijk deel Deelregister(s) en/of Aantekeningenregister(s) 0
Vrij deel 10 10
Overig vrij te besteden punten 60 0 60
Totale punteneis 120

Trefwoorden:

Leden kunnen reageren

Word lid om hierop te kunnen reageren of log hier eerst in als u al lid bent.