Meldcode huiselijk geweld

Zorgverleners die werken met een meldcode gaan bewuster en makkelijker om met signalen van huiselijk geweld. In de praktijk blijken zij driemaal vaker in te grijpen dan collega’s die niet met zo’n code werken. Weet wat u kunt doen.

Hoe te handelen

Vermoedt u dat een patiënt slachtoffer is van huiselijk geweld of kindermishandeling? De KNGF meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is voor fysiotherapeuten de professionele norm. De meldcode ondersteunt u bij het melden en bij de afweging hoe te handelen. Wat moet, wat mag, wat niet en hoe? Alles gericht op de fysiotherapie.

Implementatiekaart (PDF - 1,1MB)

E-learning, specifiek voor de fysiotherapeuten

In no time weten hoe het zit. Met deze korte, praktische online cursus ‘Werken met een meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling’ leer je hoe om te gaan met signalen van huiselijk geweld en de meldcode. Een geaccrediteerde scholing (2 punten) in een digitale leeromgeving met realistische videocasuïstiek en interactieve werkvormen. Specifiek gericht op fysiotherapie en overal en op elk tijdstip te doen. In samenwerking met het KNGF is deze cursus ontwikkeld door Augeo, dé E-academie over het onderwerp huiselijk geweld en kindermishandeling.

Trefwoorden:

Kennishouder bij het KNGF

Heeft u een vraag? Neem contact op met onze ledenvoorlichters.
Ledenvoorlichting, 033-467 29 29, ledenvoorlichting@kngf.nl