Aanbevelingen KNGF

Op deze pagina vind je het triage stappenplan van het KNGF en informatie voor leden, ook van de beroepsinhoudelijke verenigingen, en geregistreerden in KRF NL.

Triage stappenplan KNGF

Ons advies voor professioneel handelen. Dit is de versie van 25 maart 2020.


 

Vaak gestelde vragen

Welke code past bij welke digitale zitting? Waarom is er geen oproep om helemaal dicht te gaan? Onze leden stellen veel vragen aan de afdeling ledenvoorlichting, via mailtjes. De meestgestelde vragen aan het KNGF vind je hier.


 

Advies aan de verbijzonderde fysiotherapeuten

hun websites hebben de Beroepsinhoudelijke Verenigingen adviezen gepubliceerd aan verbijzonderde fysiotherapeuten.  


 

We maakten een overzicht van (veilige) e-health-aanbieders

  • CLICKDOC VIDEOCONSULT Qualizorg biedt deze tool van moederbedrijf CGM in deze periode kosteloos aan. Én: je zit nergens aan vast.
  • MijnZorgApp  Nu 3 maanden gratis (of je nu wel of geen klant bent van Intramed). MijnZorgApp-klanten videobellen gratis  tot eind april!
  • Physitrack Al door 13.000 Nederlandse fysiotherapeuten gebruikt voor complete fysiotherapie op afstand.
  • WeSeeDo Persoonlijk Kosten: € 15,- per maand/per gebruiker op basis van 1 jaar onbeperkt beeldbellen.
  • Zaurus Voor videoconsulten via de digitale spreekkamers van Zaurus.

Vcare Video connect Veilige beeldverbinding zonder dat de patiënt iets hoeft te downloaden of installeren.


 

Informatie voor geregistreerden en scholingsaanbieders KRF NL

Tegemoetkoming accreditatiepunten tijdens coronacrisis

In een tijd waarin het coronavirus iedereen raakt, willen we geregistreerde fysiotherapeuten en scholingsaanbieders graag tegemoet komen bij het behalen van KRF NL-punten. 

Daarom heeft het College KRF NL besloten om gedurende de periode van de crisis, met de informatie van nu duurt die periode van 16 maart tot en met 20 april,  accreditaties ook te laten gelden voor de online versie van het scholingsaanbod. Dit in verband met de quarantainemaatregelen en het annuleren van scholingen.
 
De voorwaarden zijn:
•    Accreditatiepunten die al ontvangen zijn voor Vakinhoudelijke scholing kunnen geregistreerd worden bij het omzetten naar een online-scholing, mits het programma met leerdoelen en resultaatgebieden onverminderd overeind blijft. De activiteit mag inhoudelijk niet wijzigen, slechts de vorm wijzigt. Indien leerdoelen en/of resultaatgebieden niet volledig overeind blijven vanwege de vorm, worden punten geregistreerd in het Beroepsgerelateerde Deel.
•    Punten ontvangen voor het Beroepsgerelateerde Deel kunnen geregistreerd worden bij het omzetten naar een online scholing, mits de leerdoelen en resultaatgebieden overeind blijven.
Voor beide voorwaarden geldt dat wij de online versie van de scholing graag eerst ontvangen voordat we de punten kunnen bijschrijven. De maatregelen zijn tijdelijk, er kan geen enkele precedentwerking van uitgaan en ze zijn geldig in de periode tussen 16 maart tot en met 20 april 2020.


 

Informatie voor zzp'ers

Zzp'ers die ziek zijn, kunnen een beroep doen op hun arbeidsongeschiktsheidsverzekering. Ben je niet ziek, maar kun je niet werken omdat je bijvoorbeeld thuis in quarantaine moet blijven, dan kun je geen beroep doen op je arbeidsongeschiktheidsverzekering.


 

Heb je een andere vraag over het coronavirus?

En vind je het antwoord niet bij onze vragen en antwoorden? Stuur dan een mail naar ledenvoorlichting@kngf.nl, met de titel 'corona'. We nemen jouw vraag dan mee in de informatie op deze plek.


 

Trefwoorden: