studerend-aan-tafel-in-glazen-gebouw.jpg
12 december 2023

Winnaars Jaco den Dekker afstudeerprijs 2023 zijn bekend!

Het KNGF reikt elk jaar een jury- en een publieksprijs uit voor het beste en meest belangrijke afstudeeronderzoek binnen de fysiotherapie. Iedere hbo-opleiding fysiotherapie nomineert hiervoor een kandidaat waarna de vakjury een top 3 samenstelt. Daaruit volgt de juryprijs ter hoogte van €400.

Winnaar juryprijs

De juryprijs is dit jaar gegaan naar Sander van de Haar van de Hogeschool van Amsterdam. Zijn scriptie richt zich op urine-incontinentie en kwaliteit van leven bij mannen na een radicale prostatectomie. De jury noemt het onderzoek o.a. ‘innovatief, origineel en het bachelor-niveau overstijgend'. Hieronder kun je alle juryrapporten lezen. 

Winnaar publieksprijs

Menno Vries van Hanzehogeschool Groningen heeft dit jaar de publieksprijs gewonnen. Met zijn scriptie ‘Aansluiting intramurale zorg op onvervulde zorgbehoeften CVA-patiënten' heeft hij een cheque gewonnen t.w.v. €300,-. Melanie Lemmen, Laura Pricken en Mara Schrijnewerkers van Zuyd Hogeschool eindigden als tweede met hun scriptie over de inzet van loophulpmiddelen in de eerste lijn. De runner-up en de nummer 3 krijgen cheques van €200 en €100. Er is in totaal 1225 keer gestemd. 

Wij feliciteren Sander, Menno, Melanie, Laura en Mara met deze erkenning en de prijzen. We wensen hun een goede start en veel werkplezier als fysiotherapeut!  


1. Sander van de Haar

Het effect van non-farmaceutische interventies op de urine-incontinentie en de kwaliteit van leven bij mannen na een radicale prostatectomie: een systematische review met meta-analyse - Hogeschool van Amsterdam 

 

2. Menno Vries

Aansluiting intramurale zorg op onvervulde zorgbehoeften CVA-patiënten - Hanzehogeschool Groningen 

 

3. Melanie Lemmen, Laura Pricken en Mara Schrijnewerkers 

Loophulpmiddelen inzetten in de eerste lijn – Zuyd Hogeschool 

 

Eerdere winnaars Jaco den Dekker afstudeerprijs:

  • 2022 Anne Meijerink - Hogeschool Saxion
  • 2021 Masha Meloni, Claudia Reijnen, Maaike Ridder en Jinte Streppel - Hogeschool Leiden
  • 2020 Jelmer Streekstra, Richard Torn, Bas van de Velde en Frank Willemse - Hogeschool Leiden
  • 2019 J. Hofstede - Hanze hogeschool
  • 2018 C. Tan - Hanze Hogeschool
  • 2017 L. Berenos & J. Stenacker - HvA
  • 2016 D. Rood, L. van Lent, M. de Leeuwkerk en D. Loeters - HAN