Sterk door data

Samen maken we ons vak sterker. We laten zien hoe groot de toegevoegde waarde is van fysiotherapie, bijvoorbeeld door ons onderzoek naar de behandeling van knie- en heupartrose. Help je mee?

  • Onderzoek met de LDF

    Resultaten Nightingale onderzoek: positieve resultaten fysiotherapie bij heup- en knieartrose

    Sinds 2013 verzamelt het KNGF waardevolle data in de Landelijke Database Fysiotherapie (LDF). Deze data geven inzicht in behandelingen en behandelepisodes en is van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld vanwege het grote volume. Alleen al in 2018 werden meer dan een miljoen behandelepisodes aangeleverd door fysiotherapiepraktijken. De LDF en het LDF-dashboard helpen praktijken om te kijken naar eigen fysiotherapeutisch handelen. 

    Een voorbeeld is Nightingale. Mediquest en het KNGF werkten samen aan een onderzoek naar de behandeling van heupartrose en knieartrose. Lees het artikel in FysioPraxis meteen! 

  • Regionale samenwerkingsverbanden en de LDF

    Sinds april 2019 maken we voor samenwerkingsverbanden aan een LDF-maatwerkrapport. Een rapport met data, inzichten en analyses. De rapporten werden op de Dag van de Fysiotherapeut (november 2019) gepresenteerd aan de deelnemende samenwerkingsverbanden. Lees meer!