Het register KRF NL

KRF NL is hét nieuwe kwaliteitsregister van alle fysiotherapeuten in Nederland. Een modern register dat stimuleert, kwaliteit borgt en en transparant maakt. Voor patiënten, scholingsaanbieders, specialisten en verwijzers.

 • Het register

  Het kwaliteitsregister KRF NL bestaat uit een verplicht Basisregister Algemeen Fysiotherapeut, acht deelregisters en twee aantekeningenregisters.

  Registers

  Verplicht Basisregister Algemeen Fysiotherapeut
  Een fysiotherapeut die zich inschrijft in KRF NL, registreert zich in de eerste plaats in het Basisregister Algemeen Fysiotherapeut. Dit Basisregister is voorwaardelijk voor alle fysiotherapeuten in KRF NL, ongeacht of zij daarnaast ingeschreven (willen) staan in een Deel- en/of Aantekeningenregister.

  Acht Deelregisters 
  Deelregisters zijn ingesteld door Beroepsinhoudelijke verenigingen. Een Deelregister geeft een fysiotherapeut die voldoet aan de specifieke deskundigheidseisen van de Beroepsinhoudelijke vereniging de gelegenheid zich te laten registreren als verbijzonderd fysiotherapeut. 

  Twee Aantekeningenregisters 
  Aantekeningenregisters zijn ingesteld door Beroepsinhoudelijke verenigingen en betreffen het domein van de oedeemfysiotherapeut en arbeidsfysiotherapeut. Een Aantekeningenregister geeft een fysiotherapeut die voldoet aan de specifieke deskundigheidseisen van de Beroepsinhoudelijke vereniging de gelegenheid zich te laten registreren als fysiotherapeut met aantekening.

 • Punten en punteneis

  KRF NL bestaat uit twee delen: het Vakinhoudelijk Deel en het Vrij Deel. Voor elk deel behaal je punten.

  1. Het vakinhoudelijk Deel

  Het Vakinhoudelijk Deel maakt deel uit van zowel het Basisregister Algemeen Fysiotherapeut als van de Deel- en Aantekeningenregisters. Voor het Vakinhoudelijk Deel tellen alleen vakinhoudelijk geaccrediteerde (scholings)punten mee. 

  2. Vrij Deel

  Het Vrij Deel biedt geregistreerde fysiotherapeuten de mogelijkheid zich in brede zin te ontwikkelen door deelname aan:

  • Beroepsgerelateerde scholingsactiviteiten geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie KRF NL.
  • Scholingsactiviteiten geaccrediteerd door andere beroepsorganisaties
  • Scholingsactiviteiten geplaatst op de lijst met veel voorkomende activiteiten
  • Overige activiteiten die een aantoonbare bijdrage leveren aan de ontwikkeling van tenminste één van de fysiotherapeutische competenties o.b.v. zelfwaardering.

  Punten voor het Vakinhoudelijk Deel kun je verplaatsen naar het Vrij Deel.

 • Registratie en herregistratie

  Je wordt ingeschreven in KRF NL als je voldoet aan de herregistratie eisen van het CKR. 

  Registratie

  Een gedetailleerd overzicht van de registratie-eisen vind je in het Reglement KRF NL.

  Ben je nog niet geregistreerd in het huidige CKR en wil je je registreren in KRF NL? Dan kun je je als fysiotherapeut per 1 januari 2020 inschrijven.

  Wil je je voor 1 januari 2020 in hét kwaliteitsregister van het KNGF inschrijven? Meld je dan aan voor KRF NL. Log in op MijnKNGF of maak eerst een account aan. 

  Registratie wijzigen of opzeggen

  Wil je jouw registratie in KRF NL opzeggen of je opgeven voor een deel- of aantekeningenregister? Wijzigen kan op MijnKNGF.nl. Ga naar MijnKNGF.nl en wijzig je registratie via de menu optie mijn inschrijvingen

 • Herregistratie

  Stond je in 2019 ingeschreven in het CKR en heb je niet opgezegd? Dan gaat je CKR-inschrijving, nadat de herregistratie administratief is uitgevoerd, automatisch over in KRF NL. Wil je meer weten over het CKR-register? Daarover vind je meer informatie op de website van het KNGF, bij CKR.

  Wil je je aanmelden voor KRF NL, dat kan natuurlijk op deze website! Ga naar ikmeldmeaan.

 • Heb je een vraag?

  Neem contact op met de registeradministratie via register@kngf.nl of bel 033-467 29 29.