Vacatures College KRF NL

Het College KRF NL zorgt voor de voortgang en instandhouding van hét kwaliteitsregister van alle fysiotherapeuten in Nederland. Dit college is dus eigenlijk het ‘dagelijks bestuur’ van KRF NL. De leden van het College KRF NL hebben bestuurlijke ervaring en/of kennis van kwaliteitssystemen en de toepassing daarvan in de praktijk. Het college bestaat uit 1 voorzitter en 4 leden.

 • Voorzitter College KRF NL

  Als voorzitter geef je efficiënt leiding aan vergaderingen van het College KRF NL en heb je kennis van en inzicht in het werkveld van de fysiotherapie. Je overlegt regelmatig met de ambtelijk secretaris en draagt zorg voor afstemming met het bestuur van het KNGF en de andere commissies van KRF NL. Jij geeft het beleid van KRF NL vorm. Zowel inhoudelijk als ook qua stijl stuurt de voorzitter op de overkoepelende belangen van de verschillende verbijzonderingen binnen de beroepsgroep, bewaakt de hoofdlijnen en neemt anderen daarin mee.

  De Voorzitter College KRF NL wordt als voorzitter van de sollicitatiecommissie mede verantwoordelijk voor de invulling van de commissies van het KRF NL. Dit vraagt in aanvang een extra tijdsinvestering. Samen met de directeur-secretaris en hoofd KRF NL is hij/zij verantwoordelijk voor de positionering en inrichting van het KRF NL.

  Wie ben je?

  Jij bent een ervaren professional van statuur. Iemand met een conceptueel denkniveau en met een brede kennis van de werking en impact van een kwaliteitsregister. En tegelijkertijd in staat om het beleid van KRF NL op een pragmatische manier vorm te geven. Je staat boven partijen en coacht andere commissieleden op hun rol, positie en functioneren binnen KRF NL. Je hebt veel ervaring in het stakeholdersveld van KRF NL. Denk daarbij aan het Ministerie van VWS, de (aanpalende) beroeps- en brancheverenigingen, de zorgverzekeraars etc. Daarnaast ben je communicatief vaardig, bestuurlijk en praktijkgericht en academisch geschoold. Uiteraard heb je affiniteit met de fysiotherapeutische zorg en met de rol van de beroepsinhoudelijke verenigingen. Je hebt voldoende juridische ervaring om te kunnen omgaan met complexe besluitvormingsprocessen, waarbij belangen een rol spelen. Gezien de samenstelling van de achterban gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar een vrouw.

  Wat bieden wij jou?

  KRF NL kent een marktconforme vacatievergoeding. Het is de inschatting dat gedurende het eerste jaar het tijdsbeslag voor de voorzitter ca. 20 dagen zal zijn. Na de introductiefase schatten wij het tijdsbeslag in op 1 dag per maand. Gedurende de ontwikkeling van het KRF NL zal periodiek bekeken worden of de gevraagde inspanning correspondeert met de afgesproken vergoeding.

  Procedure

  Het KNGF-bestuur laat zich in deze procedure bijstaan door ir. Marcel Gasseling van Gasseling Search. De sollicitatietermijn is inmiddels gesloten.

 • Leden College KRF NL

  Samen met drie andere commissieleden zorg jij voor de voortgang en instandhouding van hét kwaliteitsregister van alle fysiotherapeuten in Nederland. Als lid van het College breng je jouw bestuurlijke ervaring of kennis van kwaliteits-systemen in de praktijk. Want je beheert én actualiseert het Beleidsdocument KRF NL. Door, wanneer nodig, de criteria aan te passen van de accreditatie van scholingen door professionele aanbieders en puntentoekenning van niet-geaccrediteerde (scholings)activiteiten. Je werkt samen met de andere commissies en adviseert het KNGF-bestuur over wijzigingen in het Reglement KRF NL.

  Wie ben je?

  Jij kunt het beleid van KRF NL op een pragmatische manier vormgeven. Op een wijze die de belangen van de afzonderlijke gebruikersgroepen overstijgt. Je bent communicatief vaardig, praktijkgericht en academisch geschoold. Natuurlijk heb je een visie op de fysiotherapeutische zorg en aandacht voor stakeholders en de beroepsinhoudelijke verenigingen. Je kent het vak van de fysiotherapeut en bestuurlijke ervaring is een pre. Commissielid in het College is voor jou een volgende stap in je ontwikkeling.

  Wat bieden wij jou?

  Een uitdagende rol binnen KRF NL en voor de fysiotherapie, samen met enthousiaste en bevlogen collega’s. Je ontwikkelt je op bestuurlijk niveau en deelt  jouw eigen visie op innovaties. Daarnaast kun je rekenen op:

  • Reiskosten en een vacatievergoeding
  • Een maatschappelijk relevante positie
  • Een training bestuurlijke vaardigheden

  Ben je enthousiast?

  Stuur je cv en motivatie voor 10 oktober 2019 naar krf@kngf.nl, ter attentie van Marcel Sturkenboom.