Vacatures Adviescommissie

De Adviescommissie adviseert het College KRF NL over geplande wijzigingen in het beleidsdocument en geeft het College KRF NL gevraagd en ongevraagd advies over het beleid binnen KRF NL. Bij vragen van het College KRF NL toetst de commissie deze vragen aan de visie van de in de Adviescommissie vertegenwoordigde partijen. Deze commissies geven gevraagd en ongevraagd advies aan het College KRF NL over alle zaken die KRF NL aangaan.

 • Adviescommissie Algemeen

  De Adviescommissie Algemeen bestaat uit minstens vijf en maximaal zes leden, inclusief een voorzitter die door de commissie zelf gekozen wordt. Een van de leden is een patiënt (of vertegenwoordiger van patiënten) en in ieder geval een lid is vertegenwoordiger van een zorgverzekeraar.

  Daarnaast bestaat de commissie, als zij beschikbaar zijn, uit vertegenwoordigers van relevante maatschappelijke organisaties, een vertegenwoordiger van een scholingsinstelling buiten het domein van de fysiotherapie, een paramedische beroepsgroep met een kwaliteitsregister en een vertegenwoordiger uit een andere medische beroepsgroep met een kwaliteitsregister. Wij vragen de betrokken organisaties (scholingsinstellingen, maatschappelijke organisaties, patiëntenverenigingen en zorgverzekeraars) om zelf mensen voor te dragen voor deze commissie. Het is daarom niet mogelijk om direct te solliciteren.

  Wat ga je doen?

  De Adviescommissie adviseert het College KRF NL over geplande wijzigingen in het beleidsdocument en geeft het College KRF NL gevraagd en ongevraagd advies over het beleid binnen KRF NL. Bij vragen van het College KRF NL toetst de commissie deze vragen aan de visie van de in de Adviescommissie vertegenwoordigde partijen. Bij ongevraagd advies belegt de voorzitter een vergadering als ten minste drie commissieleden dat noodzakelijk vinden. Periodiek maak je rapportages voor het College KRF NL.

  Wie ben je?

  Natuurlijk heb je affiniteit met en een visie op het beroep van fysiotherapeut. Je kent de recente ontwikkelingen van het zorglandschap en de fysiotherapie. Vanwege jouw ervaring en inzicht kun je beleidswijzigingen beoordelen op de waarde van (tenminste één van) de vertegenwoordigde partijen.

  Wat bieden wij jou?

  Een uitdagende rol binnen KRF NL en voor de fysiotherapie, samen met enthousiaste en bevlogen collega’s.  Daarnaast kun je rekenen op:

  • Reiskosten en een vacatievergoeding
  • Een maatschappelijk relevante positie
  • Een training bestuurlijke vaardigheden

  De procedure

  De benoeming van leden voor de Adviescommissie Algemeen gaat via voordracht. Het is dus niet mogelijk om direct te solliciteren.

   

   

   

   

 • Adviescommissie Beroepsinhoudelijke verenigingen

  Deze commissie bestaat uit dertien vertegenwoordigers van de BI’s en een vertegenwoordiger van de algemeen fysiotherapeuten. Per Beroepsinhoudelijke Vereniging wordt één vertegenwoordiger voorgedragen door de eigen vereniging. De commissie kiest uit haar midden een voorzitter.

  Wat ga je doen?

  Samen met de andere commissieleden geef je gevraagd en ongevraagd advies aan het College over het te voeren beleid binnen KRF NL. Deze adviezen baseer je op de visie vanuit de Beroepsinhoudelijke Vereniging die je vertegenwoordigt en vanuit de algemene fysiotherapie. Bij ongevraagd advies belegt de voorzitter een vergadering als ten minste drie commissieleden dat noodzakelijk vinden. Ook maak je periodieke rapportages voor het College KRF NL.

  Wie ben je?

  Jij hebt een visie op de ontwikkeling van fysiotherapie. Dankzij jouw communicatieve vaardigheden kun je deze visie zowel mondeling als schriftelijk verwoorden. Je hebt affiniteit met het beoordelen van kwaliteitsregistraties en weet wat ervoor nodig is om beleidswijzigingen te beoordelen en voor te stellen. Je kent de recente ontwikkelingen van het beroep van fysiotherapeut.

  Wat bieden we jou?

  Een uitdagende rol binnen KRF NL en voor de fysiotherapie, samen met enthousiaste en bevlogen collega’s. Daarnaast kun je rekenen op:

  • Reiskosten en een vacatievergoeding
  • Een maatschappelijk relevante positie
  • Een training bestuurlijke vaardigheden

  Enthousiast?

  De benoeming van leden voor deze commissie gaat via een bindende voordracht door het bestuur van je Beroepsinhoudelijke Vereniging. Geïnteresseerden die voorgedragen willen worden, kunnen hun cv en motivatie naar krf@kngf.nl sturen. Vermeld daarbij in de onderwerpregel namens welke Beroepsinhoudelijke Vereniging je in deze commissie zitting wilt nemen.