DO-IT Cystic Fibrosis

Do-IT Cystic fibrosis was een van de onderzoekstrajecten binnen het DO-IT (Designing Optimal Interventions for physical Therapy) onderzoeksprogramma. Dit programma is gefinancierd door het KNGF. De doelstelling van dit onderzoeksprogramma was het ontwikkelen van optimale fysiotherapeutische interventies voor patiënten met een chronische aandoening, die passen bij de dagelijkse praktijk. Maarten Werkman heeft dit onderzoek uitgevoerd. De resultaten van dit onderzoek zijn hier te vinden.

De doelstelling van dit onderzoeksprogramma was het ontwikkelen van optimale fysiotherapeutische interventies voor patiënten met een chronische aandoening, die passen bij de dagelijkse praktijk. Binnen DO-IT zijn vier onderzoeksprojecten uitgevoerd. Een van deze onderzoekstrajecten, uitgevoerd door Maarten Werkman, heeft geresulteerd in het proefschrift ‘Exercise testing, limitations and training in patients with cystic fibrosis: a personal approach’.

In onderstaande infographic worden de belangrijkste conclusies uit het proefschrift samengevat.

In de bijlage vindt u een link naar:

  • Een artikel gepubliceerd in de fysiopraxis: Maximale inspanningstest: Steep Ramp Protocol.
  • Een artikel gepubliceerd in de British Medical Journal: Estimating peak oxygen uptake in adolescents with cystic fibrosis 
  • De downloadbare pdf-versie van de infographic.

 

Je moet inloggen om deze content te bekijken.