Webinar ‘Het hart van nu’- deel 1

Dit webinar is de eerste van een drieluik over ‘het hart van nu’ en is uitgezonden op 1 november 2022.

Op cardiologisch gebied gaan ontwikkelingen snel! In dit Webinar komen de laatste medische ontwikkelingen en inzichten op het gebied van cardiologie en cardiothoracale chirurgie (CTC) aan bod, en de fysiotherapeutische behandelmogelijkheden van hartpatiënten met aandacht voor multidisciplinaire en transmurale zorg. 

Programma

Gespreksleider: Erik Hulzebos / Moderator: Carlien Buurman

  • Cardiothoracaal chirurg Yannick Taverne spreekt over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cardiothoracale chirurgie (minder invasief, ‘heart in a box’).
  • Cardioloog Tom Vromen spreekt over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cardiologie (patiëntenpopulatie, diagnose, interventies).
  • Fysiotherapeut en bewegingswetenschapper Sandra Verhagen spreekt over implicaties voor de praktijk in verschillende fasen (pre-klinisch, klinisch en poliklinisch) en verschillende lijnen (transmurale zorg).

De webinar is hier terug te zien!

 

Let op! Er kunnen geen accreditatiepunten meer verkregen worden voor het terug kijken van deze webinar. Alleen deelnemers die de webinar live hebben meegemaakt hebben accreditatiepunten ontvangen. Het is aan te raden van tevoren de KNGF-richtlijn Hartrevalidatie (2011) door te nemen over de indicaties, de verschillende fasen en onderdelen van hartrevalidatie. 

 

Gerelateerd

De KNGF-richtlijn Hartrevalidatie wordt op dit moment herzien. Meer informatie over dit traject lees je hier.