Het bestuur van de NVRF
Het bestuur van de NVRF bestaat uit drie bevlogen professionals. Ieder bestuurslid is eindverantwoordelijk voor een van de portefeuilles. Hieronder vind je een overzicht van de bestuursleden en hun portefeuilles.
Erik Prinsen
Voorzitter
Anna Schmidt
Penningmeester
Ruud van der Veen
Algemeen bestuurslid
Doel van de vereniging
Welkom bij de Nederlandse Vereniging van Revalidatie Fysiotherapeuten. De Nederlandse Vereniging van revalidatiefysiotherapeuten is sinds 2012 dé beroepsinhoudelijke vereniging voor revalidatiefysiotherapeuten in Nederland.
“De NVRF draagt de kracht van de revalidatiefysiotherapie uit, maakt deze transparant, organiseert een zorgketen binnen de fysiotherapie en draagt daarbinnen zorg voor de optimale kwaliteit van de revalidatiefysiotherapie”
Uitgangspunten
Wat zijn de uitgangspunten van de revalidatiefysiotherapeut:
- Herstel van activiteiten en participatie van de revalidant met als doel optimaal functioneren in de maatschappij.
- De wensen van de revalidant zijn leidend.
Werkzaam
De revalidatiefysiotherapeut werkt in een van de gespecialiseerde en wettelijk erkende revalidatieinstellingen. Zowel jonge als volwassen revalidanten behoren tot de doelgroep. Klinische en poliklinische behandelingen behoren tot de mogelijkheden.
De revalidant wordt tijdens zijn behandeling door meerdere revalidatiedisciplines (o.a. revalidatiearts, ergotherapie, maatschappelijk werkende, psycholoog en sport) begeleid. Een multidisciplinaire intake leidt tot een behandelplan. De revalidatiedisciplines hebben frequent overleg met elkaar en kunnen – i.o.m. de revalidant – het behandelplan bijsturen.
Competenties
De revalidatiefysiotherapeut heeft de competenties van een fysiotherapeut, aangevuld met:
- Grondige en actuele kennis van de behandeling van sterk invaliderende aandoeningen zoals CVA, amputaties, dwarslaesie, chronisch pijn.
- Kennis van andere revalidatiedisciplines en daar gebruik van weten te maken
- De technische mogelijkheden (revalidatietechniek, arbeidsrevalidatie, research & development) van het centrum worden volledig benut.
- Frequent contact met de collega’s in de ketenzorg ( 1e, 2e en 3e-lijns). Dit leidt tot de beste ketenzorg, zowel inhoudelijk als financieel.
- Bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek binnen de revalidatie.
Handige links
Voor de revalidatiefysiotherapeut zijn onderstaande links handig om gebruik van te maken:
Invloed als lid
De NVRF organiseert, in principe, één keer per jaar een Algemene Ledenvergadering. Indien nodig wordt er een extra vergadering uitgeschreven. Jouw stem is belangrijk voor het bepalen van het beleid van de NVRF. Laat daarom jouw stem nooit verloren gaan en stem op jouw ALV!
De eerstvolgende ALV zal mogelijk in het najaar plaatsvinden. Daarin presenteert het bestuur het plan en de begroting voor 2025.
Door je lidmaatschap kun je mede vorm en inhoud geven aan de toekomst van ons vakgebied en beroep. De NVRF staat voor de vakinhoudelijke ontwikkeling en sociaal economische positie van de revalidatiefysiotherapeut.
De toekomst samen vormgeven
Uiteraard kan niet iedereen even actief zijn voor de vereniging. Het ontbreekt leden soms aan tijd en mogelijkheden om zeer betrokken te zijn. Toch is ons gezamenlijke werk van groot belang voor datgene wat we als revalidatiefysiotherapeut zo liefhebben: ons vak in de praktijk.
Elk lid kan belangrijke beleidsbeslissingen met zijn/haar stem direct beïnvloeden. Of het nu gaat om de opleidingseisen voor revalidatiefysiotherapeuten, de verdere wetenschappelijke ontwikkeling, de promotie van het vak. Je kunt direct meebeslissen via jouw stem in de algemene ledenvergadering (ALV). Hierbij is uiteraard ook ruimte voor discussie en het inbrengen van ideeën. Dit is de essentie van de beroepsvereniging: samen beslissingen nemen over onze toekomst als revalidatiefysiotherapeut.
Maak dus gebruik van je invloed: voed het bestuur met jouw know-how en beslis mee over het beleid van de vereniging. Vanzelfsprekend kun je ook buiten de ALV contact opnemen met het bestuur. Bovendien is de vereniging altijd op zoek naar leden die zich willen inzetten als project- of commissielid.
Kortom: we hebben je nodig als lid, want jij beslist.