always-on---carolien--007--mcklin-fotografie---klein.jpg
21 augustus 2020

Sterk door data

Samen maken we ons vak sterker. Met als basis de data die fysiotherapiepraktijken aanleveren.

Een nieuwe versie van het LDF-dashboard

Het LDF-dashboard is de plek waar je de resultaten van jouw praktijk kunt bekijken. We werken steeds aan het dashboard en zijn trots op de nieuwe versie. We delen de aanpassingen graag met je, in dit artikel.

Onderzoek

De behandelresultaten, inzichten en analyseren gebruikt het KNGF om onderzoek te doen. Om te laten zien hoe groot de toegevoegde waarde is van fysiotherapie. Een voorbeeld is het onderzoek naar de behandeling van knie- en heupartrose, project Nightingale. In de januari-editie van FysioPraxis schreven we over dat onderzoek een artikel.Positieve effecten fysiotherapie op heup- en knieartrose

Resultaten Nightingale onderzoek: positieve resultaten fysiotherapie bij heup- en knieartrose

Sinds 2013 verzamelt het KNGF waardevolle data in de Landelijke Database Fysiotherapie (LDF). Deze data geven inzicht in behandelingen en behandelepisodes en is van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld vanwege het grote volume. Alleen al in 2018 werden meer dan een miljoen behandelepisodes aangeleverd door fysiotherapiepraktijken. De LDF en het LDF-dashboard helpen praktijken om te kijken naar eigen fysiotherapeutisch handelen. 

Een voorbeeld is Nightingale. Mediquest en het KNGF werkten samen aan een onderzoek naar de behandeling van heupartrose en knieartrose. Lees het artikel in FysioPraxis meteen! 

Bekijk ook onze film!