kngf_krf_linkedin_1200x627px.jpg
05 juli 2020

Over het College KRF NL

Het College KRF NL bestaat uit vijf leden. Zij stellen zich hier voor.

Odile Frauenfelder

Ik ben sinds oktober 2019 betrokken als voorzitter van het College KRF NL

Ik heb een verpleegkundige achtergrond waarvan de laatste 19 jaar als verpleegkundig specialist binnen het vakgebied IC-neonatologie.

Naast het werk als verpleegkundig specialist heb ik de afgelopen 15 jaar veel bestuurlijk werk verricht waaronder een aantal register gebonden functies. Op dit moment ben ik nog betrokken als lid van de Raad van Advies bij het register tandheelkunde, KRT.

Vanaf 1 april 2020 zal ik het prachtige vak van verpleegkundig specialist verruilen voor een nieuwe uitdaging; programmaleider van het landelijk uit te rollen programma ‘Tijd voor Verbinding’. Dit programma heeft tot doel de vermijdbare ziekenhuissterfte verder te reduceren en is een vervolg op de VMS veiligheidsthema’s.

Als voorzitter van het College wil ik vooral de professionals motiveren en faciliteren om bij te dragen aan kwaliteitsborging. Met mijn registerervaring hoop ik zelf bij te dragen om het KRF NL verder uit te bouwen naar een mooi, effectief en transparant kwaliteitsregister.

Nico Dam

In 1983 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut, maar ik heb het vak slechts zes jaar in de praktijk beoefend. Projectmatig werken en onderwijs geven trok me meer. Nadat ik een aantal jaar had lesgegeven en voor een regionaal kankercentrum gewerkt, werd ik eind vorige eeuw een van de eerste kwaliteitsmanagers voor het KNGF. Mijn regio was Oost Nederland, waar ik nog altijd woon. Inmiddels ben ik al geruime tijd organisatie-adviseur en partner bij Bureau HHM in Enschede. Van daaruit werk ik met 25 collega's aan de langdurige zorg en de maatschappelijke ondersteuning in Nederland. In mijn vrije tijd ben ik toezichthouder bij een woningcorporatie en bij een scholengemeenschap. Het College KRF NL is voor mij een mooie kans om bij te dragen aan de transparantie van de kwaliteit en daarmee aan de waarde van de fysiotherapeut in ons zorgstelsel.

Wouter Silvis

Vanaf 1 januari 2020 mag ik samen met het College KRF NL het oude CKR in een nieuw jasje steken. Ik ben met veel plezier en enthousiasme praktiserend fysio/manueel therapeut in een dorpspraktijk in de buurt van Groningen. Daarnaast ben ik aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen verbonden als externe assessor en praktijk-onderzoeker bij het lectoraat.  

Voor het KNGF hoop ik mijn ervaring in kwaliteit/ accreditatie en regelgeving verder in te kunnen zetten! 

Oscar Reijmerink

Mijn naam is Oscar Reijmerink, ik ben in 2003 afgestudeerd aan de opleiding fysiotherapie in Rotterdam. Na mijn studie ben ik gaan werken in een 1ste- lijns fysiotherapiepraktijk in Ouderkerk aan den IJssel. In 2008 ben ik eigenaar geworden van deze praktijk. Daarnaast ben ik sinds 2009 met een tussen periode van een jaar docent aan de opleiding fysiotherapie in Rotterdam en geef ik zelf op verscheidene plekken bij- en nascholing aan collega fysiotherapeuten en docenten.

Joke Verlinden

Na mijn opleiding fysiotherapie heb ik de eerste jaren in een eerstelijns praktijk en een algemeen ziekenhuis gewerkt. Sinds 1995 ben ik werkzaam in de revalidatiesetting (Adelante, Limburg). Blijven leren bleek telkens verrijkend en verfrissend. Kwaliteitsbeleid, wetenschap en scholing zijn nieuwe interessegebieden geworden. Het resulteerde in een extern assessorschap aan de masteropleiding ‘neurorevalidatie & Innovatie’, kleine stappen op wetenschappelijk onderzoek gebied en enthousiasme om het KRF NL beleid mee vorm te geven.  Een bijdrage leveren aan het actueel en relevant houden van ons kwaliteitsregister, vanuit mijn persoonlijke waarden ‘zorgvuldig, betrokken en nieuwsgierig’ zie ik als mijn opdracht.

Rooster van aftreden College KRF NL

Rooster van aftreden College KRF NL
Naam datum benoeming herbenoemd? datum aftreden voorgedragen voor herbenoeming?
Odile Frauenfelder 1 okt 2019 nee 1 okt 2023 nee
Nico Dam 1 jan 2020 nee 1 jan 2024 nee
Wouter Silvis 1 jan 2020 nee 1 jan 2023 nee
Oscar Reijmerink 1 jan 2020 nee 1 jan 2022 nee
Joke Verlinden 7 juli 2020 nee 7 juli 2024 nee