robert-van-cingel.jpg
09 september 2021

Robert van Cingel

Robert van Cingel: "Het is van belang dat het KNGF-bestuur van goede feedback wordt voorzien."

Wie is Robert van Cingel?

  • Geboren 22 maart 1964
  • 2005 – heden Sport Medisch Centrum Papendal Directeur – bestuurder
  • 2016 – heden Honoraire aanstelling als senior onderzoeker bij Radboud UMC, afdeling IQ healthcare, Nijmegen

Waarom Consilium?

Het zorglandschap is voortdurend in beweging en daarmee de fysiotherapie ook. Recent zijn er belangrijke rapporten verschenen die richting geven aan diverse ontwikkelingen. Voorbeelden zijn kostenonderzoek paramedische zorg, substitutie van zorg en de discussienota zorg van de toekomst. Deze ontwikkelingen moeten zich verhouden tot het eerder verschenen KNGF visie document ‘Vertrouwen in Beweging’ en het rapport ‘Kennis van Waarde: onderzoeksagenda fysiotherapie’.

Het KNGF met al haar stakeholders speelt een belangrijke rol in de toekomst van de zorg. Bij al deze processen is het van belang dat het KNGF bestuur adequate input en advies krijgt en van goede feedback wordt voorzien. Als professional, directeur en bestuurder in de (sport)gezondheidszorg ben ik geïnteresseerd in maatschappelijke, wetenschappelijke en politieke ontwikkelingen waarin de bewegende mens centraal staat. Inhoudelijk heb ik veel affiniteit met de thema’s sport & bewegen, leefstijl en preventie. Thema’s die ook bij de fysiotherapie thuishoren en in vele overheidsrapporten centraal staan om de gezondheid en eigen regie bij patiënten te bevorderen. Regionalisering van zorg door samenwerking tussen zorgaanbieders uit de 1e en 2e lijn en zorgverzekeraars is daarbij een belangrijke ontwikkeling.

Door mijn opgedane werkervaring, verworven competenties en inhoudelijke drive denk ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan het Consilium en daardoor het beleid van het KNGF en het vak fysiotherapie optimaal kan ondersteunen.

Contact