liselot-schiphorst-2.jpeg
01 september 2020

Liselot Schiphorst

Liselot Schiphorst: "Ik denk op landelijk niveau mee over de samenwerking van fysiotherapeuten met huisartsen, paramedici en de andere partijen."

Sinds 2005 werkzaam als zelfstandig fysiotherapeute in een gezondheidscentrum in Utrecht.

Meedenken

Vanuit de praktijk geloof ik in de kracht van multidisciplinair werken. Gaandeweg ben ik steeds actiever geworden in verschillende bestuurlijke rollen, zowel intern binnen het team van het gezondheidscentrum als in de wijk en later ook op stedelijk niveau.

Met toenemend enthousiasme heb ik gemerkt hoeveel plezier ik beleef aan en inspiratie opdoe in het schakelen tussen een meer beschouwende bestuurlijke rol en het werken in de praktijk. Voor mij voeden deze activiteiten elkaar en sporen mij aan tot verdieping. Het gedachtengoed van IPH (Institute of Positive Health van Machteld Huber) vormt een rode draad in mijn werkzaamheden.

Mijn motivatie voor participatie in het Consilium, is vooral gelegen in het feit, dat ik vanuit mijn huidige ervaringen in de stad Utrecht graag ook op landelijk niveau mee wil denken over het structureren van de samenwerking van fysiotherapeuten met huisartsen, paramedici en de andere partijen in zorg en sociaal domein.