kngf-najaarscampagne
01 december 2020

Toolkit verzekeren fysiotherapie

Zoals elk jaar om deze tijd stelt het KNGF ook nu een toolkit aan de leden beschikbaar om hun patiënten te kunnen informeren over het verzekeren van fysiotherapie.

Betaalbaarheid fysiotherapie
Onlangs heeft het KNGF een brief gestuurd aan de Tweede Kamer waarin we waarschuwen voor de betaalbaarheid van (de aanvullende verzekering voor) fysiotherapie. De premies gaan jaarlijks omhoog en de dekking gaat omlaag. Dat maakt dat fysiotherapie voor steeds meer mensen onbetaalbaar wordt. Dat de AV bezig is aan een ‘race to the bottom’ mag duidelijk zijn: hij wordt langzamerhand alleen nog maar gebruikt door mensen die fysiotherapie ook echt nodig hebben, waardoor de kosten voor zorgverzekeraars te hoog worden. Dat leidt tot premieverhoging en het volgend jaar herhaalt zich dat. De brief van het KNGF leidde tot publicaties op een groot aantal websites en mogelijk -het is nog niet definitief- tot een item in BNN/VARA’s Kassa, aanstaande zaterdag, 5 december.

De toolkit die het KNGF dit jaar verstuurt toont aan hoe slecht het met de AV gesteld is. Nog maar 2 verzekeringspolissen bieden ruime dekking voor fysiotherapie zonder medische selectie en met volledige keuzevrijheid.

De toolkit
In de toolkit zit een poster (A3), een folder voor patiënten (dubbelzijdige A4, gevouwen naar A5) en een scherm ten behoeve van narrowcasting. In deze folder wordt ook duidelijk gemaakt dat goedkopere en minder dekking biedende polissen ook dit jaar duurder zijn geworden. Daarom bevat de folder een checklist waarmee de patiënt kan bepalen waar hij op moet letten. Op zorgverzekeringwijzer.nl kan de patiënt vervolgens de juiste verzekering zoeken.

Je kunt de documenten zelf printen. In de toolkit tref je ook drukwerkbestanden aan, die je bij je eigen drukker kunt aanbieden.

Social Media en Website
Voor het promoten van deze campagne op je website en social media accounts tref je hier een banner aan:

banner voor social media

Als je er over wilt publiceren op jouw social media of website dan kun je daar de volgende tekst bij zetten:
Meer weten over verzekeren van fysiotherapie? Kijk op www.defysiotherapeut.com